English Institute G. Avramopoulou: Αγγλικά στην προσχολική ηλικία - Τεχνολογία και διασκέδαση

12:10 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
12:10 μ.μ. - Πέμ, 01/10/2020
Image: English Institute G. Avramopoulou: Αγγλικά στην προσχολική ηλικία - Τεχνολογία και διασκέδαση

Το μέλλον της εκπαίδευσης σε φινλανδικά πρότυπα

Τα πλεονεκτήματα εκμάθησης αγγλικών μέσω του προγράμματος Moomin το οποίο εφαρμόζεται στο English Institute G. Avramopoulou και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, ανέλυσαν σε συνέντευξή τους στον Ηχώ 99,8 η υπεύθυνη κα Γεωργία Αβραμοπούλου και η καθηγήτρια κα Ιωάννα Ζαχαριαδάκη.

Το Moomin είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 4-7 ετών. Έχει δημιουργηθεί από Φιλανδούς παιδαγωγούς, εφαρμόστηκε πρώτη φορά στη Φινλανδία και σταδιακά η επιτυχία του άρχισε να γίνεται γνωστή και σε άλλες χώρες. Τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμόζεται και στην Ελλάδα προκαλώντας τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών και κεντρίζοντας με ένα μοναδικό τρόπο το ενδιαφέρον τους για τα Αγγλικά. Αυτά τα μαθαίνουμε από γονείς και παιδαγωγούς που έχουν εκπλαγεί από την ανταπόκριση των παιδιών στο πρόγραμμα. Για αυτό αποτέλεσε μια τόσο μεγάλη πρόκληση για εμάς και αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε στο Φροντιστήριό μας.

Το Moomin συνδυάζει τεχνολογία και φυσική παρουσία στην τάξη. Τα παιδιά χρησιμοποιούν μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή στα tablets τους για 10 με 15 λεπτά την ημέρα, καθημερινά. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με λέξεις, φράσεις και εικόνες ενώ παράλληλα προσφέρει έκθεση στην αυθεντική αγγλική προφορά. Οι δραστηριότητες στην εφαρμογή είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και τις ανάγκες των μαθητών. Έπειτα με τον ερχομό τους στην τάξη τα παιδιά συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες μέσω παιχνιδιού, τραγουδιών και έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώνουν διαρκώς τις νέες πληροφορίες που λαμβάνουν, σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που δυσκολεύονται, για διάφορους λόγους, στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Το πρόγραμμα εκμάθησης Moomin έρχεται επικουρικά να ενισχύει την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας με έναν διασκεδαστικό τρόπο που δίνει κίνητρο και τονώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού.