Ενημερωτική εσπερίδα για τον καρκίνο του μαστού το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

9:48 π.μ. - Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Τρί, 21/48/2023
Image: Ενημερωτική εσπερίδα για τον καρκίνο του μαστού το Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

Το 2023 είναι η χρονιά που το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας συμπληρώνει τον 21ο κύκλο εκστρατειών κατά του καρκίνου του μαστού.

Στην εκστρατεία μας εξετάζονται περίπου 1000 γυναίκες κάθε χρόνο και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του ευρύτερου Δήμου Ιεράπετρας, εκπαιδεύονται στην αυτοεξέταση και προγραμματίζεται η μαστογραφία τους, με την πολύτιμη συμβολή του Ακτινολόγου κυρίου Γεωργίου Φραγκάκη.

Η εκστρατεία και ενημερωτική εσπερίδα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Έγκριτοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κύριος Χρήστος Λιονής, ο καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας κύριος Dr.Eelco de Bree, η επιβιώσασα από τον καρκίνο του μαστού και Εθελόντρια του Τομέα Υγείας Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας κυρία Μαρία Παϋσανίδου, θα καταθέσουν στο κοινό πολύτιμες γνώσεις που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για να αντιμετωπίσουμε μια νόσο που είναι θεραπεύσιμη. Ως εισαγωγή, ο χειρουργός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Ανδρέας Μαμαντόπουλος θα παρουσιάσει στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον πληθυσμό κατά την εκστρατεία. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Οι επιστήμονες είναι εδώ, δίπλα μας.

Εσείς πρέπει να είστε εδώ μαζί μας. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ !!!

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Ιεράπετρα Ώρα 6:00 μ.μ.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης  για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού  που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00  στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας.

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργανωτές: Για το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

- Π.Τ. Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τομέας Υγείας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Dr. Α.ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

21ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

25 Νοεμβρίου 2023

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

«Μαστός: Πηγή ζωής»

-18:00 Έναρξη : Χαιρετισμοί

- Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα : τραγούδι : Τζένη και Λένα Φραγκούλη, Ελένη Διακάκη, πιάνο Στέλλα Μαστοράκη , φλάουτο Άρτεμις Χαραλαμπάκη.

- Εισηγήσεις;

Dr.Ανδρέας Μαμαντόπουλος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας:

«Εισαγωγή, διαπιστώσεις από την εκστρατεία».

Dr.Eelco de Bree, Καθηγητής Γεν.Χειρουργικής - Χειρουργικής Ογκολογίας:

«Αποκλιμάκωση της χειρουργικής θεραπείας του καρκίνου μαστού».

Dr. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:

«Παράγοντες που θα μπορούσαν να ευοδώσουν την επιτυχία

ενός πληθυσμιακού προσυμπτωματικού προγράμματος

για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες».

Παϋσανίδου Μαρία, Εθελόντρια Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ.,

επιβιώσασα του καρκίνου του μαστού:

«Βιωματική εμπειρία».

-19:30 Βραβεύσεις: κος Γεώργιος Φραγκάκης, Ακτινολόγος  κα Λουλάκη Λευκοθέη, παιδίατρος.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης 2023

Για την Περιφέρεια Κρήτης η πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων και βεβαίως του καρκίνου του μαστού, αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα κοινής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των δομών της υγείας, των συλλογικών φορέων, των εθελοντικών ομάδων και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών.

Μέσα από τις δράσεις πρόληψης, στις οποίες εντάσσεται και ο 21ος Κύκλος Ετήσιας Ημερίδας, που διοργανώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, διατηρούμε στο προσκήνιο των πρωτοβουλιών μας, την πολιτική πρόληψης των γυναικολογικών καρκίνων, όπως πράττουμε τα τελευταία χρόνια με οριζόντιες παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη.

Η Πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση της ασθένειας σχηματίζουν ένα ισχυρό τρίπτυχο, γύρω από το οποίο οφείλουμε όλοι να εστιάσουμε τις ενέργειες και τις πολιτικές μας. Με αυτό το δεδομένο συγχαίρουμε τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας, για τη συνεχή δράση και σημαντική προσφορά στην κοινωνία.

Σταύρος Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης

Χαιρετισμός Προέδρου Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας

Με χαρά συμπληρώνουμε τον 21 ετήσιο κύκλο (26 χρόνια) των εκστρατειών για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Με υπερηφάνεια διαπιστώνουμε τις πολύ θετικές συνέπειες της προσπάθειας αυτής. Το σύνθημα μας είναι «Μαστός: Πηγή ζωής» και δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον καρκίνο να γίνεται παγίδα βαριάς νοσηρότητας. Με λίγη συνέπεια, η σύγχρονη ιατρική επιστήμη δεν θα επιτρέψει απώλεια ζωής.

Η παρουσία σας στην ενημερωτική εσπερίδα της 25ης Νοεμβρίου 2023 είναι απαραίτητη για να μοιραστούμε με τους έγκριτους επιστήμονες μας τις νέες γνώσεις και την εμπειρία γυναικών που όλο και περισσότερες βγαίνουν νικήτριες στον αγώνα αυτό. Θα κουβεντιάσουμε για να λυθεί κάθε σας απορία.

Σας περιμένουμε. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και σας ευχαριστούμε.

Dr. Ανδρέας Μαμαντόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Τ. Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

hxonews