Ενός λεπτού σιγή στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας για τον Κ. Κατσίφα και… οι αντιδράσεις

10:39 π.μ. - Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
10:11 π.μ. - Τρί, 20/39/2018
Image: Ενός λεπτού σιγή στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας για τον Κ. Κατσίφα και… οι αντιδράσεις

Γιατί ο Α. Παπαδοπετράκης ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Κ. Κατσίφα

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου  κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη να τηρηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε τη ζωή του από πυρά αλβανικών  αστυνομικών δυνάμεων ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παπαδοπετράκης ανέφερε ότι πρόταση ήταν ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Κ. Κατσίφα. Προκάλεσε αντιδράσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και  αποχώρησαν οι Αργύρης Πανταζής, Μιχάλης Μαχαιράς, Αλέξανδρος Παντελάκης, Ενώ κατά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς ψήφισε λευκό. Ο κ. Παπαδοπετράκης μετέφερε τις απόψεις του γιατί ο ίδιος όπως και πολλοί άλλοι, θεωρεί ότι ο κ. Κατσίφας είναι ένας ήρωας.
Ο κ. Παπαδοπετράκης πρόσθεσε ότι στις 2 Δεκέμβρη  θα γίνει μνημόσυνο στην ενορία του Κάτω Χωριού στη μνήμη του Κ. Κατσίφα.  


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδοπετράκη:




Α. Πανταζής - Κάποιοι κατασκευάζουν ήρωες για να γίνουν εκείνοι ήρωες
 
Ο κ. Αργύρης Πανταζής ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε από την πλευρά του σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του ότι, κάποιοι κατασκευάζουν ήρωες για να γίνουν ήρωες μαζί τους και  αυτοί. Διαφώνησα και αποχώρησα από την αίθουσα έντονα προβληματισμένος για όλους όσοι έμειναν.  Πόρισμα για το τι έγινε στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει υπάρξει. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αίθουσα να διατρανώνουν κάποιοι τις  εθνικιστικές τους θέσεις. Κακώς βέβαια και από την πλευρά  της αλβανικής πολιτείας που χειρίστηκαν το θέμα με αυτό τον τρόπο με συνέπεια να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει σε σύλληψή του να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.  


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: