Ένσταση κατά της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

11:52 π.μ. - Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
11:05 π.μ. - Πέμ, 03/52/2018
Image: Ένσταση κατά της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης «παίζεται» η τύχη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που προφυλακίστηκαν την Παρασκευή με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. 
 
Οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους, η οποία αναμένεται να εξεταστεί εντός της ημέρας. Ωστόσο δεν είναι απίθανο να υπάρξει καθυστέρηση και η εξέταση της ένστασης να γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα.
 
Στην ελληνική κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Αμυνας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι το σενάριο που θα επικρατήσει είναι αυτό της άμεσης απελευθέρωσης των στρατιωτικών, αφού τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. 
 
Το κακό σενάριο, βεβαίως, είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου σήμερα και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Αγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημερινή διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. 
 
Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και -κατά πληροφορίες- έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.
 
Επιπλέον, στην Αδριανούπολη βρίσκονται από το πρωί και οι γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών προκειμένου να πάρουν άδεια από τον εισαγγελέα για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους. 
 
 
Πηγή: in.gr