Ένταση στα Δικαστήρια από τους κατοίκους του Ευαγγελισμού

2:19 μ.μ. - Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
02:04 μ.μ. - Τρί, 17/19/2018
Image: Ένταση στα Δικαστήρια από τους κατοίκους του Ευαγγελισμού

Διεκόπη η δίκη - Σε αίθουσα-γραφείο, μόνο η πρόεδρος και οι δικηγόροι

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα, όπου συζητείται ο προσδιορισμός των πρώτων τιμών απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις του νέου αεροδρομίου. Η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αποδοκιμασίες και να διακοπεί η διαδικασία.
 
Χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να συγκρατηθούν οι συγκεντρωμένοι, που ακόμη και ανεβαίνοντας πάνω στα έδρανα, εξέφραζαν την αγανάκτησή τους, φωνάζοντας "Δεν πουλιόμαστε, θα αυτοκτονήσουμε"!

 
Οι κάτοικοι της Πεδιάδας αρνούνται να βγουν από την αίθουσα και φωνάζουν "Η τρομοκρατία δε θα περάσει". Η έδρα ανέβηκε η έδρα και κατέβηκε αμέσως, λόγω των έντονων αποδοκιμασιών. Η πρόεδρος κάλεσε μόνο τους δικηγόρους της απαλλοτρίωσης σε μια αίθουσα - γραφείο. "Τίποτε δεν κρίνεται" - διαβεβαιώνει η πρόεδρος τους δικηγόρους.
 
Οι πολίτες από τον Ευαγγελισμό και άλλα χωριά του Καστελίου διεκδικούν καλύτερες αποζημιώσεις για τη γη του που απαλλοτριώνεται για τις ανάγκες της κατασκευής του νέου αεροδρομίου.
 
Νωρίτερα, κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό κατέφθασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στέλνοντας μήνυμα κατά της δήμευσης των περιουσιών τους 
 
Όπως έγραψε το Cretalive, ενώ ο υπουργός κ.Σπίρτζης έρχεται στις 30 Απριλίου στην Κρήτη για να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα κάτοικοι και φορείς της περιοχής εκφράζουν επιφυλάξεις, έχουν αντιρρήσεις για το έργο, αλλά κι για τις αποζημιώσεις που δίδονται!

 
Ανεπιθύμητος ο Σπίρτζης στην περιοχή μας" είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού, Μηνάς Ανδρεαδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 για το αίτημα της κοινωνίας της Πεδιάδας να ακυρωθεί το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι.
 
Σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, εξετάζονται οι πρώτες τιμές απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις του νέου διεθνούς αεροδρομίου, ενώ έξω κυρίαρχη ήταν η οργή και η αντίδραση από κατοίκους της περιοχής, που ζητούν "να μην δημευτούν οι περιουσίες τους". "Δε θέλουμε αεροδρόμιο στην Πεδιάδα, θέλουμε άλλες επενδύσεις, στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, φιλικές προς το περιβάλλον" - τόνισε ο κ.Ανδρεαδάκης, προσθέτοντας πως επιδιώκουν να τους δοθεί ο λόγος, για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.
 
 
cretalive.gr