Έντονο το πρόβλημα με τα σκουπίδια -Η έκκληση της αντιδημάρχου Μ. Ρουμελιωτάκη

4:31 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021
04:08 μ.μ. - Δευ, 09/31/2021
Image: Έντονο το πρόβλημα με τα σκουπίδια -Η έκκληση  της αντιδημάρχου Μ. Ρουμελιωτάκη

Μετά τις 16 Αυγούστου ενισχύεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας με προσωπικό

Έντονο είναι το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα με την καθαριότητα στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας   και σε πολλές περιπτώσεις η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι πραγματικά απογοητευτική. Γεμάτοι κάδοι απορριμμάτων, σκουπίδια και άλλα ογκώδη αντικείμενα έξω από αυτούς, σκουπίδια που παρασύρονται από τον αέρα και … μια υπηρεσία καθαριότητας στον δήμο που με ελάχιστο προσωπικό προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 έκανε για μια ακόμα φορά έκκληση στους πολίτες να προσέχουν, να δένουν τις σακούλες με τα απορρίμματα και να τα τοποθετούν εντός των κάδων, να κάνουν σωστή ανακύκλωση και εάν έχουν ογκώδη αντικείμενα να ειδοποιούν την υπηρεσία για την περισυλλογή τους σε ημέρα που θα καθοριστεί. ΄΄Μέχρι τότε τα ογκώδη αντικείμενα δεν τα αφήνουμε σε παράνομες χωματερές ή έξω από τους κάδους γιατί υπάρχει και αισθητική και περιβαλλοντική μόλυνση. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται σεβαστό από κάποιους και έτσι έχουμε τις εικόνες με στρώματα ή άλλα απορρίμματα πεταμένα στα πεζοδρόμια και αλλού΄΄, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι τα δρομολόγια προς τον Άγιο Νικόλαο αυξάνονται και σχεδόν διπλάσιες ποσότητες απορριμμάτων μεταφέρονται το τελευταίο διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος. Εάν κάναμε καλύτερη ανακύκλωση και μειώναμε τα οικιακά απορρίμματα στους πράσινους κάδους τότε θα κάναμε μεγάλη οικονομία σε πολλά επίπεδα, ανέφερε. Είπε ακόμα ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για τις ανάγκες παρόλα αυτά καταβάλλεται κάθε προσπάθεια. ΄΄Δεν είναι δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού. Είναι μια πραγματικότητα. Είναι ενδεικτικό ότι έχουμε 5 καθαρίστριες για τους 15 τομείς της πόλης. Το θετικό είναι ότι από τις 16 του μήνα η υπηρεσία θα ενισχυθεί με 5 επιπλέον άτομα και μέσα στον Σεπτέμβρη με επιπλέον προσωπικό. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας, πρέπει να αλλάξουμε και τη νοοτροπία μας και ήδη από το σπίτι να γίνεται σωστή διαχείριση, επεσήμανε η κα Αντιδήμαρχος.

hxonews

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έκαναν τον προηγούμενο διάστημα σε δασικές περιοχές Σελάκανο, δασάκι Κουτσουρά , Θρυπτή με τη Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αλλά και των μέτρων απαγόρευσης διέλευσης, μετακίνησης, παραμονής σε δάση, άλση , περιοχές Natura μέχρι την Παρασκευή σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση , λόγω επικινδυνότητας για πυρκαγιά.

hxonews

Μίλησε για τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Πυροσβεστική , την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία αλλά και τους εθελοντές και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ιδιοκτήτες που έχουν ακαθάριστα τα οικόπεδά τους , στους αγρότες ώστε να διατηρούν τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τα θερμοκήπια καθαρό, στη συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο και τέλος τόνισε για μια ακόμα φορά ότι όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να διατηρήσουμε τον τόπο που ζούμε, καθαρό.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη 

φωτο από τη σελίδα της Αντιδημάρχου