Εντός λίγων ημερών η ανακοίνωση 5.000 προσλήψεων στην καθαριότητα

5:46 π.μ. - Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017
05:12 π.μ. - Κυρ, 10/46/2017
Image: Εντός λίγων ημερών η ανακοίνωση 5.000 προσλήψεων στην καθαριότητα

Περίπου 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων αναμένεται να ανακοινωθούν μέσω ΑΣΕΠ τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη

 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός είπε πως ο ακριβής αριθμός μονίμων θέσεων θα προκύψει μετά τον έλεγχο των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί από τους 325 δήμους της χώρας.
 
Για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, ο υπουργός σημείωσε ότι αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς στις τοπικές κοινωνίες. «Το έχουμε ως νόμο του κράτους για τις κοινοβουλευτικές εκλογές και δεν θα το έχουμε για τις τοπικές, εκεί που ο χαρακτήρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μία τοπική κοινωνία, διευκολύνει πρώτα από όλα τη συνεννόηση, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα;» διερωτήθηκε.
 
Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στις μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή στο Ελληνικό, αλλά «με όρους και προϋποθέσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία, με σεβασμό την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου».
 
Σχετικά με επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μπλοκάρουν τις πληρωμές συμβασιούχων σε δήμους, τόνισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία νόμιμη δικαιολογία να μένουν απλήρωτοι άνθρωποι». Ανέφερε πάντως, ότι μετά από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Εσωτερικών, οι περιπτώσεις είναι πλέον λίγες και εκτίμησε ότι και αυτές σύντομα θα λυθούν.
 
 
Πηγή: thepressproject.gr