Εντυπωσίασε η χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράπετρας - Βίντεο

9:24 π.μ. - Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016
09:12 π.μ. - Τετ, 21/24/2016
Image: Εντυπωσίασε η χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράπετρας - Βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία και ποικίλο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας


Σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, γεμάτη παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, συμμετείχαν περισσότερα από εκατόν πενήντα παιδιά όλων των ηλικιών των Κατηχητικών Σχολείων των Ενοριών της περιοχής Ιεράπετρας.


 
Ειδικότερα, με την καθοδήγηση των Ιερέων και των Κατηχητών, τα παιδιά και οι νέοι των Ενοριακών Συνάξεων κατάφεραν να μεταφέρουν τα μηνύματα των Χριστουγέννων και να ταξιδέψουν στα γεγονότα των ημερών του αγίου Δωδεκαημέρου το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα μέσα από τα Θεατρικά μονόπρακτα “Η Κάλλω και οι Καλλικάντζαροι”, “Τα τέσσερα κεριά” και “Μάθημα ανθρωπιάς και συμπόνιας” και με την απόδοση παραδοσιακών καλάντων από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.



Επίσης, η χορωδία του Ωδείου “Φραγκίσκος Λεονταρίτης” από την Ενορία Μακρύ Γιαλού ερμήνευσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Εκτός από από την κοινή Χορωδία των Κατηχητικών Σχολείων, όλα τα παιδιά έψαλλαν τα κρητικά κάλαντα με τη συνοδεία των παραδοσιακών οργάνων και στη συνέχεια μαθητές με κρητικές παραδοσιακές ενδυμασίες χόρεψαν κρητικούς χορούς.
Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος έκλεισε την εκδήλωση με τον εγκάρδιο χαιρετισμό του, εκφράζοντας τη βαθιά συγκίνηση και την ικανοποίησή του για την όμορφη εκδήλωση των παιδιών, υπογραμμίζοντας την παιδική αθωότητα και την ιερότητα της παιδικής ψυχής, στην οποία θα είναι αφιερωμένο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το έτος 2017. Ιδιαίτερα στάθηκε στον σεβασμό που πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε προς τα παιδιά, τα οποία  μας καθοδηγούν στη Βασιλεία του Θεού, σύμφωνα με τη ρήση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ότι “άν δε γίνετε σαν τα παιδιά, δεν θα εισέλθετε στη Βασιλεία των Ουρανών”.


 
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμο Ιεράπετρας και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. για την παραχώρηση της αίθουσας, τους μουσικούς που έπαιξαν μαζί με τα παιδιά για να επενδύσουν μουσικά τα κάλαντα και τα τραγούδια Γιώργο Καραλάκη λύρα καί Κυριάκο Καραλάκη και Μιχάλη Χαρκιολάκη λαγούτο, τους υπεύθυνους των δύο Χορωδιών Αιδεσιμολ. π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο και κ. Δέσποινα Παντελή, τη χοροδιδάσκαλο κ. Σοφία Μανδουραράκη και όλους τους συντελεστές της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.   


 
Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε ενθύμια δώρα σε όλους τους μαθητές και στις μαθήτριες των Κατηχητικών Συνάξεων, ευχόμενος καλά Χριστούγεννα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιερός Κλήρος της περιοχής, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Εμμαν. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλίας Νταραράς και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιεράπετρας, ο Διοικητής Ασφαλείας Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Β΄ κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, ο Δ/ντής  του 1ου Γυμνασίου κ. Θεόδ. Μανουσάκης και άλλοι εκπαιδευτικοί, ιεροψάλτες, οι γονείς των παιδιών κ.α.