ΕΟΔΥ: Ο Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα - Η επιστολή

2:09 μ.μ. - Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021
02:10 μ.μ. - Σάβ, 02/09/2021
Image: ΕΟΔΥ: Ο Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα - Η επιστολή

Η Ανακοίνωση του πρώην προέδρου του ΕΟΔΥ

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανακοίνωσε και επίσημα, σήμερα Σάββατο, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΕΟΔΥ. Η παραίτησή του έγινε δεκτή στη συνέχεια από τον υπουργό Υγείας. «Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του, αναφέροντας: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, ο πρώην επικεφαλής του ΕΟΔΥ θα βρει ρόλο στο υπουργείο Τουρισμού ακολουθώντας τον Βασίλη Κικίλια, ενώ ο Πάνος Ευσταθίου και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φαίνεται πως είναι οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του. Να σημειωθεί πως ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), το Νοέμβριο του 2019.

Όπως είχε επισημανθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Tvxs.gr, o Θ. Πλεύρης με χαρά απαλλάσσεται από την παρουσία του για να διαφοροποιηθεί από το προηγούμενο σύστημα διαχείρισης της πανδημίας που, όπως δείχνουν τόσο οι επιδημιολογικοί δείκτες όσο και τα ποσοστά εμβολιασμού, απέτυχε παταγωδώς. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει εδώ και καιρό εξαφανιστεί από το προσκήνιο με την Επιτροπή να οδηγείται προς διάλυση από την κυβέρνηση, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Αμυνας πλέον δεν ασχολείται με την πανδημία.

Κάπως έτσι, όσοι είχαν κεντρική θέση στο κάδρο αντιμετώπισης της κρίσης Covid-19 απομακρύνονται από τη σκηνή αφήνοντας στον Θάνο Πλεύρη το περιθώριο να αποστασιοποιηθεί από την προηγούμενη τάξη πραγμάτων. Με τον Βασίλη Κικίλια πολιτεύονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια (στην Α Αθήνας) και αυτό εκ των πραγμάτων κάνει τη σχέση τους ανταγωνιστική, πόσο μάλλον όταν στις επόμενες εκλογές θα προκύψει συνωστισμός υποψηφίων στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

O νέος υπουργός Υγείας καλείται τώρα να υλοποιήσει το σχέδιο για το οποίο τοποθετήθηκε στο υπουργείο Υγείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή την είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ. Ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να έχει πάρει «σαφείς οδηγίες» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να «έκοψε» από το υπουργείο Υγείας τον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη επειδή εκτός των άλλων «επέδειξαν ολιγωρία» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.