Επαφές Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη με φορείς του Λασιθίου

11:43 π.μ. - Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Τρί, 08/43/2020
Image: Επαφές Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη με φορείς του Λασιθίου

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΠΕ Λασιθίου

Την Πέμπτη 03-09-2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, παρουσία του, με τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μαρνέλλο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης & Καθηγητή του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας Ορθοδόξου Θεολογίας & Πολιτισμού, και τους Ιωάννη Λίλη, Επίκουρο Καθηγητή της Π.Α.Ε.Α.Κ., Κατερίνα Πετράκη, Κοινωνική Λειτουργό, Δημήτριο Πάγκαλο Οικονομολόγο, και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Μυλωνάκη,. Η συνάντηση αφορούσε ενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού (Ίδρυμα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα), που εδρεύει στα Έξω Λακώνια Αγίου Νικολάου, και ειδικότερα τις συνεργασίες του Κέντρου, με την Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης , το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Μόσχας και λοιπές Πανεπιστημιακές Σχολές της Ελλάδος και του εξωτερικού, τα τμήματα εκμάθησης και βελτίωσης Ελληνικής Γλώσσας και ορολογίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το ερευνητικό και εκδοτικό έργο του Ινστιτούτου που φέρει τον τίτλο «ΥΔΩΡ ΕΚ ΠΕΤΡΑΣ» και στην έκδοση του επετειακού τόμου με τον προαναφερόμενο τίτλο εντός του 2020 και του 2ου τόμου εντός του 2021, με επιχορήγηση εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας με ποσό 3.000,00 ευρώ ως ενίσχυση της προσπάθειας. Τέλος συζητήθηκαν οι τρόποι στενότερης συνεργασίας και η δυνατότητα εξευρεσης διαύλων επικοινωνίας για την διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεως που θα αναδεικνύουν τον τόπο, την ιστορία, την παράδοση του, την γλώσσα, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομία.

hxonews

Την ίδια ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης, Νικόλαο Βλάσση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του καταστήματος όσο και οι κρατούμενοι, αναφορικά με τα είδη προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες αντισηπτικά κ.λ.π) αλλά και τα ατομικά είδη, είδη ένδυσης & υπόδησης κρατουμένων, που το απόθεμα τους έχει μειωθεί στις αποθήκες του καταστήματος.

Από τον Δ/ντη του Καταστήματος έγινε αναλυτική ενημέρωση για το στάδιο εργασιών του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή Κουρούνες Νεάπολης, και ζητήθηκε η υποστήριξη της Περιφέρειας γενικότερα για την συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν σταματήσει προ τριετίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου υποσχέθηκε για την ασφαλτόστρωση του προαυλίου χώρου των φυλακών 500,00 τ.μ. περίπου και την μεταφορά του αιτήματος για χρηματοδότηση αποπεράτωσης του έργου στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Επίσης την Πέμπτη 03-09-2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων και συγκεκριμένα με τους Εμμ. Κριθαράκη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λασιθίου, Αντώνη Καστρινάκη, Πρόεδρο Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Ν. Λασιθίου και Ιωάννη Βάρδα, Πρόεδρο Συνδέσμου Υδραυλικών Εγκαταστατών Ν. Λασιθίου. Η συζήτηση που επακολούθησε επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδειοδοτημένοι επαγγελματίες του χώρου, από άτομα που παράνομα και παράτυπα ασκούν το επάγγελμα τόσο του ηλεκτρολόγου όσο και του υδραυλικού, κατά παράβαση των διατάξεων για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας χωρίς άδεια ή βεβαίωση αναγγελίας, ελλείψεις οι οποίες επιφέρουν κυρώσεις (ΦΕΚ Β’ 2540/07-11-2011) αλλά και για τα όσα προβλέπονται στο Ν. 3982/2011 «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων» , στον οποίο πέραν των άλλων διατάξεων προβλέπεται και ο έλεγχος ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και οι επιβαλλόμενες κυρώσεις. Επίσης συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν τους συλλόγους και τις δράσεις τους.

Από το γραφείο Τύπου της Π.Ε. Λασιθίου.