Επαναφέρει το θέμα της 13ης σύνταξης ο Κούλογλου

10:59 π.μ. - Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
10:09 π.μ. - Τετ, 05/59/2018
Image: Επαναφέρει το θέμα της 13ης σύνταξης ο Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα έχει την ευχέρεια να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα

Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, υποστήριξε ότι μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση θα έχει την ευχέρεια να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα, όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Σ. Κούλογλου δήλωσε πως μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να «αποτραπούν» και εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις.
 
Υποστήριξε ότι από τη στιγμή που επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν επιβάλει στη χώρα οι δανειστές, η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη ενεργής συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο, ο Σ. Κούλογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μέτρου που αφορά μειώσεις στις συντάξεις από το 2019.
 
 
thepressproject.gr