Επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού μέσα στην εβδομάδα στους εργάτες γης στον Μακρύ Γιαλό

8:15 π.μ. - Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020
08:12 π.μ. - Δευ, 14/15/2020
Image: Επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού μέσα στην εβδομάδα στους εργάτες γης στον Μακρύ Γιαλό

Απομονώθηκαν τα 9 κρούσματα - Σε καραντίνα οι υπόλοιποι 114

Σε 9 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Μακρύ Γιαλό μετά τον έλεγχο που έκαναν οι Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Λασιθίου, Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας το Σάββατο το πρωί, με υπεύθυνη την κα Αθηνά Καρπούζη (Αναπληρώτρια Συντονίστρια Τομέα ΠΦΥ Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (ΤοΠΦΥ), Επόπτριας Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Νομού Λασιθίου).

Πραγματοποιήθηκαν 123 δειγματοληψίες εργατών γης με καταγωγή από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και όπως επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης που μίλησε στον Ηχώ 99,8 πράγματι 9 εργάτες γης βρέθηκαν θετικοί. Οι 9 θα απομονωθούν ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε καραντίνα για μια ακόμα εβδομάδα. Επίσης στους 114 εργάτες γης θα γίνουν επαναληπτικά τεστ στα μέσα της εβδομάδας. Παράλληλα από την πρώτη στιγμή έγινε ενημέρωση και τους εργοδότες που είχαν τους εργάτες γης στα χωράφια τους.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη στον Μακρύ Γιαλό παρουσία Δημάρχου και του προϊσταμένου του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού, ανέφερε ο κ. Βρυγιωνάκης.