Επανέρχεται με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση η Κ. Σπυριδάκη για τα προβλήματα του επισιτισμού – τουρισμού

9:24 π.μ. - Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Τρί, 12/24/2024
Image: Επανέρχεται με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση η Κ. Σπυριδάκη για τα προβλήματα του επισιτισμού – τουρισμού

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Τα προβλήματα του κλάδου του Επισιτισμού – Τουρισμού κατέθεσε εκ νέου στην Βουλή με Αναφορά η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού, κα Κατερίνα Σπυριδάκη. Την εν λόγω Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία υποστηρίζουν και συνυπογράφουν οι παρακάτω Βουλευτές: κα Ελένη Βατσινά – Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και ο κ. Γεώργιος Μουλκιώτης – Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιμένει εμμονικά στη μη επαναφορά της χρονικής ισχύος του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα (δηλ. στους 5 μήνες), αφήνοντας έτσι 80.000 εποχικά εργαζόμενους χωρίς εισόδημα για έξι μήνες, όπως επίσης και στη μη επαναφορά του Εφάπαξ στην 20ετία. Επιπλέον, αναφέρεται πως δεν έχει αποσταλεί ερμηνευτική εγκύκλιος στις κατά τόπους ΔΥΠΑ για την ρύθμιση του νόμου Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα να κόβεται το επίδομα ανεργίας σε όσους δικαιούχους του επιδόματος εργαστούν έστω και μία μέρα.

Αναφορικά με την επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, δεν ισχύει για τους εποχικά εργαζόμενους, καθώς η σύμβασή τους είναι ορισμένου χρόνου, αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενες μητέρες εκτός πλαισίου κοινωνικής προστασίας.

Επιπρόσθετα, οι σχολές μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι που θα τις παρακολουθήσουν θα μπορούν να ανακτήσουν την υπαλληλική ιδιότητα και μία προσαύξηση 10% επί του βασικού μισθού, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα παρόλο που η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2023 και βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, και ως εκ τούτου η ΠΟΕΕΤ αιτείται την άμεση έναρξή τους.

Με την εν λόγω Κοινοβουλευτική παρέμβαση η Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος καλούν τις Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και Τουρισμού να απαντήσουν στα παραπάνω αιτήματα του κλάδου του Επισιτισμού – Τουρισμού, ενός κλάδου που βιώνει έναν εμπαιγμό και μία απαξίωση από την κυβερνητική πολιτική, παρόλο που οι εργαζόμενοι αυτού του κλάδου είναι εκείνοι οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους «τη χρονιά ρεκόρ» για τα έσοδα του Τουρισμού.