Επεισόδια στο Ρέθυμνο στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

4:08 μ.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
04:11 μ.μ. - Τρί, 17/08/2020
Image: Επεισόδια στο Ρέθυμνο στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Χρήση δακρυγόνων - Δεκάδες προσαγωγές

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν νωρίτερα με διαδηλωτές που προέρχονται κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο ύψος του κόμβου Θεοτοκοπούλου στο Ρέθυμνο.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν την πολυπληθή ομάδα των διαδηλωτών να αποχωρήσει, εκείνοι όμως δεν έκαναν βήμα πίσω και η περιοχή μετατράπηκε για λίγα λεπτά σε πεδίο μάχης, ενώ έγινε και ρίψη χημικών.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, τους οποίους μετέφεραν χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις αστυνομικές κλούβες με κατεύθυνση το αστυνομικό μέγαρο.

Σκοπός είναι να βεβαιωθούν πρόστιμα, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιες προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα πάντως στο κέντρο της πόλης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, υπό το διακριτικό βλέμμα δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, έξω από το δημαρχείο εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανάρτησαν πανό για τους νεκρούς του πολυτεχνείου, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα.

Πηγή Νέα Κρήτη 

Φωτά ert .gr