Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στο allazosyskevi, πότε βγαίνουν τα voucher

9:49 π.μ. - Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Πέμ, 07/49/2022
Image: Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στο allazosyskevi, πότε βγαίνουν τα voucher

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr σχετικά με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες έχουν πάρει παράταση μέχρι και αύριο 8 Ιουλίου. Μέχρι τέλη Ιουλίου τα voucher ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας.

Συνεχίζονται μέχρι και αύριο οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για τις οποίες δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ολιγοήμερη παράταση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Ο όγκος των αιτήσεων και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τέτοιο που το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε σε παράταση τριών ημερών για αιτήσεις. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ημέρα που κλείνει η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr.

«Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Υπενθυμίζεται πως η έκπτωση που δίνεται κυμαίνεται από 35% έως 50%. Μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, να κάνουν αίτηση, ωστόσο, η έκπτωση θα διαμορφωθεί ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία στην οποία ανήκετε.

Κάθε επιταγή περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

Το voucher IDΤο όνομα και το ΑΦΜ του ωφελούμενου και το κινητό του. Την κατηγορία της συσκευής που αφορά η επιταγή. Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία. Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον Αντέννα, τα voucher για την αγορά των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι έτοιμα προς τα τέλη Ιουλίου ενώ, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Οι αιτήσεις είναι σε εξέλιξη στο allazosyskevi.gov.gr από την Τρίτη 21 Ιουνίου. Οι αιτήσεις λήγουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Το voucher για αγορά λήγει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Τέλος, η προθεσμία για παράδοση των παλαιών συσκευών είναι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Βάσει με τις παραπάνω ημερομηνίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την 8η Ιουλίου, θα πρέπει να αρχίσουν τα στέλνονται τα SMS.Υπενθυμίζεται πως οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Το ποσοστό επιδότησης όμως δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ στις ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, καθώς και στις οικογένειες που υπάρχει μέλος ΑμεΑ, δίνεται επιπλέον μοριοδότηση.

Τα ποσά της επιδότησης διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50%.
  2. Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45%.
  3. Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35%.
  4. Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30%.

dikaiologitika.gr