Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους από το ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

11:45 π.μ. - Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Παρ, 11/45/2022
Image: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους από το ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Χρήσιμες πληροφορίες από τον υπεύθυνο Μάνο Γεωργαλάκη

Το ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους και εργαζόμενους. Χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο υπεύθυνος κ. Μάνος Γεωργαλάκης

Για αιτήσεις και πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο εξής τηλ: 28420 28412

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Γεωργαλάκη και δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για τα προγράμματα :

-

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΩΣ 1.000€ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες.

Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών, τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται έως 1000 € (5€/ώρα κατάρτισης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Τα «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)»

Προϋποθέσεις συμμετοχής ωφελουμένων

Να είναι εργαζόμενοι

Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Αντικείμενα κατάρτισης

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.

Μέθοδος Υλοποίησης

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό επίδομα

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 5€/ανά ώρα κατάρτισης, ως 1.000€ ανάλογα με τις ώρες κατάρτισης του προγράμματος