Επίσκεψη Γ. Χατζάκη στο Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας

12:30 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Πέμ, 18/30/2024
Image: Επίσκεψη Γ. Χατζάκη στο Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας

Η ενημέρωση αφορούσε τις δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας στην τοπική αγορά εργασίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών – Εμπορικών Δραστηριοτήτων – Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Χατζάκης Γεώργιος στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Ιεράπετρας και στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, για να ενημερώσει τους μαθητές της Β’ τάξης ΕΠΑΛ, του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας και τα τμήματα Γ΄ Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και Γ' Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης άξονας 7 «Σχολείο και κοινότητα» με θέμα «Σύνδεση σχολείου με την αγορά εργασίας μέσω τοπικών επαγγελματικών σωματείων».

Η ενημέρωση αφορούσε τις δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας (Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων) στην τοπική αγορά εργασίας με σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Γιακουμάκης Εμμανουήλ, ο υποδιευθυντής του Ε.Κ., κ. Μπαζιργιάννης Ιωάννης, η υπεύθυνη του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας κ. Φιοράκη Μαρία, καθώς και οι καθηγητές της ειδικότητας, τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία του τομέα και συζήτησαν μαζί του για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και απορρόφησης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του τομέα και το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν έντονο. Εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις απορίες τους σε θέματα της ειδικότητάς τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την τουριστική προβολή της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χατζάκη Γιώργο για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας.