Επίσκεψη καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Άγκυρα

1:40 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Παρ, 06/40/2019
Image: Επίσκεψη καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στην Άγκυρα

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο FUSION

Η πρώτη συνάντηση για το διετές πρόγραμμα Erasmus + KA229 με τίτλο FUSION, στην Άγκυρα της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο Λύκειο Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi, πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 24 Νοεμβρίου 2019 έως και 1 Δεκεμβρίου 2019. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 6 χώρες, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Β. Μακεδονία και η διοργανώτρια χώρα, η Τουρκία. Κάθε αποστολή παίρνει μέρος με 4 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα FUSION έχει σαν κύριο στόχο τη διάχυση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, την επιμόρφωση σε εργαλεία του Web 2.0. αλλά και την επαφή με περιβάλλοντα δημιουργικής γραφής. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης έγινε γνωριμία με την πλατφόρμα eTwinning και τις εφαρμογές της Google, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν στο μέλλον χρήσιμα εργαλεία στη διδακτική πρακτική. Ακόμη υλοποιήθηκαν εργαστήρια για τα λογισμικά Kahoot!, AnswerGarden, Storybird και διενεργήθηκε ημερίδα σχετικά με τη διαχείριση των ομάδων, όπου παρουσιάστηκε η προσέγγιση Jigsaw με ανάλογα βιωματικά εργαστήρια στο κολέγιο Nish Education.

Εκτός όμως από την επαφή με τα προαναφερθέντα διδακτικά εργαλεία, όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τούρκικη κουλτούρα και γαστρονομία, να απολαύσουν θεάματα ενδεικτικά της εθνικής τουρκικής ταυτότητας (μπαλέτο συνοδευόμενο με παραδοσιακή μουσική) και να αποκτήσουν δεξιότητες αποτύπωσης σφραγίδων πάνω σε ύφασμα σε τοπικό εργαστήριο χειροτεχνίας.

Μετά το πέρας των δράσεων στην Άγκυρα ακολούθησε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, ξενάγηση στα πιο γνωστά ιστορικά μνημεία (Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, βασιλική δεξαμενή, Τοπ Καπί), περιήγηση στις τοπικές κλειστές αγορές και κρουαζιέρα στον Βόσπορο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για την άψογη και ζεστή φιλοξενία από τα μέλη της Τούρκικης αποστολής όσο και για την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των μελών όλων των αποστολών.

Επόμενο ραντεβού τον Φεβρουάριο του 2020 στο Κότσανι της Β. Μακεδονίας…

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν από το 2ο Γενικό Λύκειο είναι οι:

Μανουσάκης Θεόδωρος (ΠΕ04.02) , Διευθυντής

Κουφάκη Μαρία (ΠΕ04.01), Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus +

Μιχαήλ Χρήστος (ΠΕ03)

Τσεκούρα Χρυσούλα (ΠΕ02)