Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού και μαθητών από τη Γαλλία στον Δήμαρχο Ιεράπετρας

9:30 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Πέμ, 16/30/2024
Image: Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού και μαθητών από τη Γαλλία στον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, και με αφορμή αυτό, 22 παιδιά από σχολείο της Γαλλίας με τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το σχολείο της Ιεράπετρας

«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φραγκούλης με αφορμή την επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου και φιλοξενούμενων μαθητών από τη Γαλλία. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζουμάκας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Χατζάκης, Γιώργος Κουγιουμουτζάκης και Φωτεινή Περακάκη, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άννα Αϊβαλιώτη και η Γ.Γ. του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη.

hxonews

Πιο συγκεκριμένα τα τμήματα Γαλλικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου με την καθηγήτριά τους κα Καλλιόπη Χρυσοφάκη, προετοίμαζαν πολλές εβδομάδες, το πρόγραμμα με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι ” Η διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας”, “Από την Ελλάδα στη Γαλλία” στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, και με αφορμή αυτό, 22 παιδιά από σχολείο της Γαλλίας με τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το σχολείο της Ιεράπετρας. Τις λίγες ημέρες της παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις, πολιτιστικές αλλά και περιβαλλοντικές όπως ο καθαρισμός της παραλίας σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Γιακουμάκη.

hxonews

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά καθώς επίσης τον Διευθυντή Νίκο Τσαγκαράκη και τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Φανουράκη, Μαρία Κουτσελάκη, Ειρήνη Αστειοπούλου, Καλλιόπη Χρυσοφάκη που τα συνόδευαν, όπως και τις εκπαιδευτικούς από τη Γαλλία.

Τους ευχήθηκε καλή διαμονή, τους μίλησε για το Σπίτι του Ναπολέοντα, για τις ομορφιές του τόπου μας και προέτρεψε τα παιδιά να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας μεταξύ τους. Η επίσκεψη έκλεισε συγκινητικά ψάλλοντας τους Εθνικούς Ύμνους, Ελλάδας και Γαλλίας.