Επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας στην κατασκήνωση στην Ιερά Μονή Βρυωμένου

11:18 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
11:07 π.μ. - Παρ, 21/18/2017
Image: Επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας στην κατασκήνωση στην Ιερά Μονή Βρυωμένου

οι χώροι της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυωμένου

Στους Μεσελέρους Ιεράπετρας, όπου για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
 
Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε Ιερά Μονή Βρυωμένου, όπου φιλοξενούνται εξήντα κορίτσια από τις Ενορίες όλης της Μητροπολιτικής περιφέρειας, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, που συμμετέχουν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο.
 
Τα παιδιά υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά τον Σεβασμιώτατο και στη συνέχεια εκτέλεσαν με χάρη και ομοιογένεια πρόγραμμα με χαρούμενα τραγούδια και θεατρικό μονόπρακτο, τα οποία αποτελούν μέρος του προγράμματος που θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση της εορτής λήξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου.
 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μίλησε πατρικά και με απλότητα στα παιδιά. Τους εξήγησε ότι στον άνθρωπο, που είναι πλασμένος «κατ᾿ εικόνα» και «καθ’ ομοίωσιν» Θεού, δεν αρκούν μόνο οι ξηρές γνώσεις για να γίνει χρήσιμος στην κοινωνία και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, αλλά χρειάζεται συνολική καλλιέργεια. Η Κατασκήνωση βοηθά σε αυτό, διότι, εκτός από τις διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες και την αναψυχή, δίδει την ευκαιρία στα παιδιά για να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής με την προσευχή που αρδρεύει και καλλιεργεί εσωτερικά τον άνθρωπο. Παράλληλα, οι κατασκηνωτές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης, που μαρτυρεί το μεγαλείο του Δημιουργού Θεού και μας φέρνει πιο κοντά σ᾿ Αυτόν. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στα παιδιά ότι «η Μονή του Βρυωμένου με ιστορία 600 και πλέον χρόνων δεν έχει τώρα μοναχούς, όμως εσείς, τα παιδιά, είστε οι συνεχιστές αυτής της μεγάλης παράδοσης, καθώς αναζωογονείτε τους χώρους της κάθε καλοκαίρι». Επίσης, συνεχάρη τα παιδιά για το πρόγραμμα που παρουσίασαν και τα ευχαρίστησε για την έκπληξη που του επεφύλαξαν να του ευχηθούν ομοθυμαδόν χρόνια πολλά με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του κατά την προηγούμενη ημέρα, σημειώνοντας τους λόγους για τους οποίους  εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουμε την ονομαστική εορτή μας και τιμούμε τον προαστάτη άγιό μας και όχι την ημέρα της γεννήσεώς μας. Τέλος, ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο στη ζωή τους και τους πρόσφερε ως ενθύμιο το Παιδικό Προσευχητάριο: «Όταν τα παιδιά προσεύχονται», καθώς και παγωτά.
 
Επιπλέον, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, που καθημερινά ευρίσκονται στους χώρους της Μονής για την υγειονομική κάλυψη των Κατασκηνώσεων, τα στελέχη που καθημερινώς διακονούν φανερώς και αφανώς τα παιδιά και τους γονείς που εμπιστεύονται την Εκκλησία και στέλνουν τα παιδιά τους στις Κατασκηνώσεις της.
Εκτός από τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων π. Ιωάννη Τράκο παρέστησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης εκ της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Μιχαήλ Πετράκης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, ενώ ακολούθησε προβολή ταινίας από τον Αιδεσιμολ. π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη.
Η δεύτερη Κατασκηνωτική περίοδος (αγοριών) ξεκινά την Κυριακή 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης το εσπέρας της Παρασκευής 28 Ιουλίου.