Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου στα Λύκεια και στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

11:54 π.μ. - Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017
11:11 π.μ. - Τετ, 01/54/2017
Image: Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου στα Λύκεια και στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα

Προκειμένου να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει ευχές με τους καθηγητές και τους μαθητές και να τους διανείμει το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για το 2017. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφτηκε διαδοχικά τα δύο Γενικά Λύκεια της Ιεράπετρας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και το 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Τα παιδιά υποδέχθηκαν με  συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμό τον νέο Ποιμενάρχη στο σχολείο τους.
 
Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος, συνοδεύμενος από τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανό, τον Θεολόγο καθηγητή του 1ου ΓΕ.Λ. Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Θεολόγο Καλαφατάκη, και τους Διευθυντές των δύο σχολείων κ. Γεώργιο Σαρικλάκη και κ. Χρήστο Μιχαήλ αντίστοιχα, πέρασε από όλα τα τμήματα των τριών τάξεων του 1ου και 2ου Λυκείου Ιεράπετρας. Μαζί με τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του για μια καλή και εποικοδομητική χρονιά ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2017 και σελιδοδείκτη με ημερολόγιο του νέου έτους αφιερωμένο στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που εξέδωσε η Ι. Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στους Καθηγητές και στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου επέδωσε το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο.
 
Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον  Προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αικατερίνα Τζιρή και τη Φιλόλογο καθηγήτρια κ. Σοφία Αποστολάκη επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, όπου πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίες και διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη με το ημερολόγιο του 2017 σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ημερολόγια τσέπης στους μαθητές της Γ΄ τάξης και στους Καθηγητές, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος μέσα σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια και ζεστή ατμόσφαιρα.
 
 
 
 
Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το   παρακείμενο 3ο Γυμνάσιο της πόλης, όπου διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη με το ημερολόγιο του νέου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, και είχε σύντομη συνεργασία με τους Καθηγητές  και ιδιαίτερα με τη Θεολόγο του σχολείου κ. Μ. Μακρίδου.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου, έκδοση και δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή» που περιέχει το πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση.