Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

1:16 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019
01:04 μ.μ. - Δευ, 15/16/2019
Image: Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Το Σάββατο  επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός και συζήτησε με φορείς υγείας και τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Εκπροσωπώντας το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος επισήμανε τη βελτίωση της εικόνας του Νοσοκομείου, τη συμβολή του Συλλόγου μας   και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για τα παρακάτω:
Επέκταση του Νοσοκομείου.
Αυτοδιοίκητο.
Τροποποίηση Οργανισμού του Νοσοκομείου , με αύξηση οργανικών θέσεων.
Άμεσοι στόχοι πρέπει να είναι η στελέχωση της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής και της Παιδιατρικής. 
Η προσωποποίηση του Θέματος της Γυναικολογικής Κλινικής είναι φυσιολογική, αν λάβουμε υπόψη τη σημαντική συμβολή του μοναδικού γιατρού Γυναικολόγου κ. Σωκράτη Μέγκουλα στην επαναλειτουργία της κλινικής τα δυόμιση τελευταία χρόνια. Δεν είναι εξ’ άλλου τυχαίο το γεγονός της συγκέντρωσης 4000 υπογραφών σε τόσο λίγες μέρες. 
Όλοι τόνισαν ότι έχει αλλάξει το κλίμα και ότι το Νοσοκομείο αρχίζει να παίρνει τα πάνω του. Ο υπουργός άκουσε όλα τα αιτήματα ,στάθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για συνέχιση της ανοδικής πορείας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , με ενίσχυσή του. Τοποθετήθηκε  συναινετικά σε όλα  τα θέματα με ειδική αναφορά στη  Γυναικολογική και Παιδιατρική κλινική, ενώ υποσχέθηκε  τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου με αυξημένες θέσεις Ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Το αυτοδιοίκητο όμως είπε, «χρειάζεται πολλή μελέτη» για να γίνει.
Σε γενικές γραμμές η επίσκεψη βοήθησε στο να υπάρξει μια σωστή ενημέρωση για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Η ελπίδα της κοινωνίας για ένα κανονικό Νοσοκομείο είναι ζωντανή, γι αυτό με τους αγώνες της και τον οβολό της συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση. Η επιβράβευση αυτής της κοινωνίας ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται και να αποδίδει καρπούς. 
 
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας
 
Ανδρέας Μαμαντόπουλος                              Χαράλαμπος Κανάκης