Επισκέψιμα τις επόμενες μέρες το Σπίτι του Ναπολέοντα και το Φρούριο του Καλέ

11:22 π.μ. - Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Παρ, 12/22/2024
Image: Επισκέψιμα τις επόμενες μέρες το Σπίτι του Ναπολέοντα και το Φρούριο του Καλέ

Για την τουριστική Ιεράπετρα μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο Εμμ. Τζώρτζης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνδεση της ηλεκτροδότησης για το Σπίτι του Ναπολέοντα καθώς και η εσωτερική του διαμόρφωση ώστε να παραδοθεί άμεσα στο κοινό, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει και κάποιο εισιτήριο. Ολοκληρώνονται και οι εργασίες στο Φρούριο του Καλέ, το οποίο επίσης θα ανοίξει για το κοινό και θα είναι επισκέψιμο και ενδεχομένως να υπάρξει η δυνατότητα κάποιων εκδηλώσεων στο εσωτερικό του.

Όσων αφορά την γενικότερη εικόνα της πόλης, ο κ. Τζώρτζης είπε ότι γίνεται προσπάθεια για τη ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων έργων. Πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση των μεγάλων δέντρων για το Open Mall, θα γίνει φύτευση σε παρτέρια στην είσοδο της πόλης στο επόμενο άμεσο διάστημα και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση αρκετών δρόμων καθώς προχωράει και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

Όσων αφορά το παραλιακό μέτωπο: έχουν ήδη γίνει οι πρώτοι καθαρισμοί και η απομάκρυνση των μπάζων από την παραλία και επισκευάστηκε το παραλιακό μέτωπο με την κάλυψη των μεγάλων κενών. Επίσης, ξεκινάει η αποκατάσταση της εισόδου του πάρκινγκ τη Δευτέρα και στη συνέχεια η αποκατάσταση της προβλήτας του λιμανιού, η οποία έχει υποστεί ζημιά. Η αποκατάσταση θα γίνει με αυτή τη σειρά ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις, σε περίπτωση μεγάλης έκτασης της ζημιάς στην προβλήτα.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους πολλούς εθελοντές για την προσφορά και την βοήθεια που προσφέρουν καθημερινά στο Δήμο.