Επιστολή στον Πλακιωτάκη από την Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων Ιεράπετρας για το πλοίο ασφαλείας

2:47 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
02:03 μ.μ. - Τετ, 03/47/2021
Image: Επιστολή στον Πλακιωτάκη από την Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων Ιεράπετρας για το πλοίο ασφαλείας

Διαβάστε εδώ την επιστολή

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε η αγροτική παραγωγή παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία του Δήμου Ιεράπετρας λόγω της τρέχουσα υγειονομικής κατάστασης έχουμε υποστεί και εμείς όπως όλοι οι επαγγελματίες μεγάλες και δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες, με την όποια αβεβαιότητα αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του επαγγέλματος των καλλιεργειών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απεργία των ναυτεργατών που διακόπτει εντελώς την διακίνηση των ευπαθών προϊόντων.

Όπως βλέπουμε επί σειρά ετών τα σωματεία των ναυτεργατών με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποκόπτουν την θαλάσσια οδό του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα ώστε η οικονομική ζημιά των παραγωγών να είναι τεράστια όπως και η έλλειψη προϊόντων η οποία είναι εις βάρος των καταναλωτών .

Συνοψίζοντας, με αίσθημα ευθύνης, σας μεταφέρουμε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κλάδου, ύστερα και από τη με αρ.02/2021 απόφαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας και συγκεκριμένα αιτούμαστε:

1)Άμεση ενεργοποίηση πλοίου ασφαλείας σε απεργία των ναυτεργατών ως προς την ασφαλή διακίνηση των ευπαθών κηπευτικών προϊόντων.

2)Αλλαγή νομοθεσίας για το πλοίο ασφαλείας

Η βοήθεια πρέπει να είναι άμεση, ώστε να μην σταματάει ούτε μία μέρα η διακίνηση των ευπαθών προϊόντων της Ιεράπετρας με αποτέλεσμα να χάνονται αγορές και να χάνετε εισόδημα από τους παραγωγούς της Ιεράπετρας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεωρούμε επιτακτική την άμεση λήψη μέτρων από το Υπουργείο σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Αγροτικών Θεμάτων

Νεκτάριος Παπαδάκης