Γερακιανάκης: Κατάσχεση του μοναδικού μου εισοδήματος για χρέος 5.456,19

11:35 π.μ. - Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018
11:04 π.μ. - Δευ, 16/35/2018
Image: Γερακιανάκης: Κατάσχεση του μοναδικού μου εισοδήματος για χρέος 5.456,19

Επιστολή αγανάκτησης Εμμ. Γερακιανάκη στον Πρωθυπουργό

ΠΡΟΣ:  Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο,                                                   Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου κ. Τσιγκρή Γεωργία,                Κοινοβουλευτικά Κόμματα  & ΜΜΕ.
 
Αν δεν είστε ΕΧΘΡΟΙ της Ελληνικής Οικογένειας τότε τι;
 
Είστε πάντως ΕΜΠΑΘΕΙΣ, απέναντι στον Έλληνα χειμαζόμενο. 
 
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ                                                                                        Ονομάζομε  Γερακιανάκης  Μανώλης,  κατοικώ  στην  Ιεράπετρα  με  την  οικογένεια μου, την σύζυγο και τα δύο  παιδιά προστατευόμενα μέλη μας, υιός  φοιτητής στην Κοζάνη και κόρη 10 ετών. 
     Έπεσα από τα σύννεφα και σάστισα πραγματικά, όταν ενημερώθηκα πως η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου κ. Τσιγκρή Γεωργία, είχε υπογράψει και αποστείλει Αναγκαστική Κατάσχεση Εις Χείρας Τρίτου, στον ενοικιαστή μου σε αγροτεμάχιο με θερμοκηπιακή εγκατάσταση που έχω στην κατοχή μου, για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσό των 5.456,19 ευρώ που οφείλω στην εφορία.
    Η οφειλή αυτή δεν είναι η πραγματική, αφού στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται πρόστιμο της Επιτροπής Εκλογικών Δαπανών ύψους 2.000 ευρώ, που μαζί με τις προσαυξήσεις αγγίζουν περίπου το 50% της οφειλής μου. Όμως το πρόστιμο αυτό έχει ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ, όπως εγγράφως έχω ενημερώσει την Δ.Ο.Υ. με την επιστολή μου με αριθ. πρωτ. 33542/19-102017, όπου παραθέτω την σχετική απόφαση της 15ης Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το άρθρο 42 του νόμου 4447 του 2016.
   Αφού λοιπόν η Δ.Ο.Υ το γνώριζε και μάλιστα μου απάντησε εγγράφως στις 26-10-2017 με αριθ. Πρωτ. 33542, ΑΠΟΡΩ και ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ, ποιος Ηθικός Κανόνας, ποιος Νόμος και ποιο Σύνταγμα, σας δίδουν το δικαίωμα, να αποσπάσετε χρήματα που ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και γιατί, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι δύο αυτές υπηρεσίες, ώστε να διαγραφεί εκείνο το ποσό, ο πολίτης πρέπει να το κάνει;
    Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ακόμα, ότι είμαστε μία 4μελής οικογένεια που αγωνιζόμαστε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Είμαστε δικαιούχοι του ΚΕΑ, διαθέτουμε ΜΟΝΟ δύο αγροτεμάχια (4.200 & 2.640 τ.μ.), το ένα με θερμοκηπιακή εγκατάσταση, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ετήσιο εισόδημα έχουμε το μίσθιο των 5.000 ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να πληρώνω και ΦΟΡΟ περίπου το 1/5, ένα ΙΧ skoda 11 ετών, είμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ μαζί με την σύζυγος μου και δεν έχουμε ιδιόκτητη κατοικία παρά ενοικιάζουμε. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από τις υπηρεσίες του δημοσίου. 
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ, μας ΚΟΨΑΤΕ το περσινό Επίδομα Αλληλεγγύης, γιατί, άκουσον άκουσον, τους πρώτους 3 μήνες του 2016 ήμασταν φιλοξενούμενοι ενώ για τους υπόλοιπους 9, μέναμε σε ενοικιαζόμενη κατοικία με κατατεθειμένο το μισθωτήριο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..
    ΑΛΗΘΕΙΑ, αν μας κατάσχετε τα μοναδικά για εμάς χρήματα, μπορείτε να μου πείτε πως ακριβώς θα ζήσει η οικογένεια μου; ΠΟΙΟ είναι το όριο της φτώχιας; Μας θέλετε ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ή μήπως ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ για να μας αντικαταστήσετε; Που είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ που ορίζει το Σύνταγμα και για ποια ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ μιλάει; Ολοκληρώσατε τις εισπράξεις από τους απατεώνες με τα εκατομμύρια, από τις διάφορες ΛΙΣΤΕΣ και τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και ΚΥΝΗΓΑΤΕ όσους χρωστάμε ΨΙΧΟΥΛΑ και δεν μπορούμε να πληρώσουμε;  
    ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτό εννοούσατε κ. Πρωθυπουργέ όταν μιλάγατε για «πρώτη φορά αριστερά», αυτό είναι το «ηθικό σας πλεονέκτημα», αυτό είναι το «κοινωνικό σας πρόσωπο», αυτό είναι τελικά η αριστερά;
    Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι κ. Πρωθυπουργέ, ούτε θα το βάλουμε στα πόδια, ούτε θα υποκύψομε στις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σας αποφάσεις, ούτε ΘΕΛΙΑ θα περάσουμε στο λαιμό μας. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και απαιτούμε να σεβαστείτε τον όρκο σας, καθώς και να απαντήσετε στα ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που τίθενται. 
ΑΛΗΘΕΙΑ, κ. Πρωθυπουργέ πιστεύεται πως μπορείτε να σώσετε τη χώρα μας, ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ όλους εμάς τους πολίτες της;
    Η ΟΡΓΗ μου ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ, όμως δοξάζω και ευχαριστώ το Θεό που δεν μου επιτρέπει να λειτουργήσω με το θυμικό και να προβώ σε ακρότητες, που σίγουρα θα ήταν δικαιολογημένες. 
     ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, κ. Πρωθυπουργέ ποιο είναι ρατσιστικό, να σκεφτώ εγώ, πως αν ήμουν μετανάστης ή λαθρομετανάστης θα έπαιρνε η οικογένεια μου 400 ευρώ το μήνα το κάθε μέλος τη, το ενοίκιο της κατοικίας μας και τόσα άλλα, ή αυτό που κάνετε ΕΣΕΙΣ στην οικογένεια μου και σε τόσες άλλες Οικογένειες Ελλήνων; 
    Με πλημυρίζει η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ως πολιτικούς και ως υπηρεσιακούς σας ΟΙΚΤΙΡΩ,  ως ανθρώπους, παρακαλώ τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, να σας δώσει Φώτιση και Ανθρωπιά και να μου πείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνω. 
 
 
                                                                    Εν αναμονή των απαντήσεων σας  
                                                                         Γερακιανάκης Μανώλης
                                                                          Έλληνας υπό διωγμό…



Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γερακιανάκη: