Επιστολή μέσω ΕΛΤΑ από Λεμπιδάκη: Τι αναφέρεται

12:17 π.μ. - Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
12:08 π.μ. - Τετ, 30/17/2017
Image: Επιστολή μέσω ΕΛΤΑ από Λεμπιδάκη: Τι αναφέρεται

Πέντε μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την 30ή Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία ο γνωστός Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη από άγνωστους δράστες

 Οι οποίοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος, καθ' οδόν προς το σπίτι του στα Καλέσα Ηρακλείου.
Η αγωνία για την έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης έχει χτυπήσει "κόκκινο", ωστόσο η οικογένεια του άτυχου άνδρα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της να ξαναδεί σώο τον αγαπημένο της άνθρωπο. Αιτία είναι η επιστολή που φέρεται να απέστειλε ο ίδιος ο 54χρονος επιχειρηματίας στην οικογένειά του το τελευταίο διάστημα.
Πρόκειται για ένα ολιγόλογο σημείωμα που φαίνεται να έχει συνταχθεί μετά τις 15 Αυγούστου Ταχυδρομήθηκε άγνωστο πως, ενώ μέσω ΕΛΤΑ έφθασε ε σπίτι στενού συγγενικού προσώπου του επιχειρηματία. Υπήρξε σημείωμα για να το παραδώσει στην οικογένεια του, όπως άλλωστε έγινε.
«Υπομονή. Πιστεύω ότι θα λήξει η δοκιμασία για να βρεθούμε μαζί» αναφέρει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απευθυνόμενος προφανώς στην οικογένεια του.
Ειδικότερα, ο απαχθείς επιχειρηματίας εύχεται να τελειώσει η μαρτυρική δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται ο ίδιος τους τελευταίους μήνες και όλη η οικογένεια να βρεθεί και πάλι μαζί.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επίμαχη επιστολή έχει αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Εξάλλου, γίνεται φανερό ότι στην επιστολή γίνεται προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού της οικογένειας Λεμπιδάκη, η οποία, όπως και ο ίδιος ο 54χρονος, ζει εδώ και πέντε μήνες το δικό της δράμα...
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μόλις εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί το περιεχόμενο του κειμένου άλλου ιδιόχειρου σημειώματος, το οποίο είχε φτάσει ως ένδειξη ζωής στην οικογένεια Λεμπιδάκη. Χαρακτηριστικά, το σημείωμα που φέρεται να έγραψε ο ίδιος ο απαχθείς επιχειρηματίας γράφει - μεταξύ άλλων - τα εξής: «Κάντε ό,τι μπορείτε για να τελειώσει! Δεν αντέχω άλλο...».
Η γνησιότητα και του εν λόγω χειρογράφου είχε επιβεβαιωθεί τότε από τις Αρχές, καθώς "ταιριάζει" με το γραφικό χαρακτήρα του επιχειρηματία. Το επίμαχο σημείωμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη έφτασε στα χέρια της οικογένειάς του με... αρκετά περιπετειώδη τρόπο και συγκεκριμένα όπως έφτασε και το βίντεο με τον επιχειρηματία, το οποίο αποτελούσε εκ μέρους των απαγωγέων την πρώτη ένδειξη ότι ο 54χρονος είναι ζωντανός. Κι αυτό, όπως και το βίντεο, το σημείωμα βρέθηκε σε πρανές επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
 
Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων βρίσκεται στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το "στικάκι" που περιείχε το βίντεο με το σημείο που βρέθηκε το σημείωμα του επιχειρηματία. Ειδικότερα, το ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απευθυνόμενος στους οικείους του εντοπίστηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - περίπου πέντε χιλιόμετρα μακριά από εκεί όπου είχε βρεθεί το "στικάκι".
 
Σημειώνεται ότι όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας συνεργάζονται στενά για να εξιχνιαστεί επιτέλους η πολύκροτη υπόθεση απαγωγής, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ όσον αφορά στη χρονική της διάρκεια. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι η χαρτογράφηση κάθε νέου δεδομένου, που πιθανώς προκύπτει, έτσι ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τους απαγωγείς.
 
Πηγή: neakriti.gr