Επιστολή στον Τσίπρα για το ΒΟΑΚ από τους Κρητικούς των ΗΠΑ

6:48 π.μ. - Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
06:09 π.μ. - Παρ, 15/48/2017
Image: Επιστολή στον Τσίπρα για το ΒΟΑΚ από τους Κρητικούς των ΗΠΑ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, για το ΒΟΑΚ, στέλνει η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής, με βασικό της αίτημα τη δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, που θα συνδέει ολόκληρη την Κρήτη, από το Καστέλι Κισσάμου μέχρι τη Σητεία

 
Αναγκαία θεωρούν την υλοποίηση έργου κατασκευής Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) η Κρητική ομογένεια τω ΗΠΑ, καθώς - όπως αναφέρουν - ο ΒΟΑΚ έχει «διχοτομήσει» το νησί, ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμα της Ανατολικής Κρήτης.
 
Να σημειωθεί ότι την επιστολή κοινοποιούν και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γεώργιο Δέδε, τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Δημήτρη Κουνενάκη.
 
 
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η επιστολή της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής:
 
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση, δεχτήκαμε πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσκεψη σας στο νησί μας, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που να συνδέει την Κρήτη από άκρη σε άκρη συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.
 
Με έκπληξη μας διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα, ότι ο σύγχρονος και πολλά υποσχόμενος αυτοκινητόδρομος που θα ένωνε την Κρήτη από άκρη σε άκρη (Καστέλι Κισάμου - Σητεία), περιορίστηκε στο μισό του εύρος, «διχοτομώντας» το νησί και ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμα της Ανατολικής Κρήτης.
 
Επιθυμία όλων εμάς των Κρητικών της Αμερικής, είναι να βλέπουμε το νησί μας να προοδεύει και να ευημερεί, από άκρη σε άκρη. Μας θλίβει πραγματικά το γεγονός όταν βλέπουμε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε αντίθεση με την ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Νησιού. Θέλουμε να δώσετε και στην ανατολική πλευρά του Νησιού μας, την δυνατότητα να καλύψει το αναπτυξιακό του έλλειμμα.
 
Εμείς ως Κρητική Ομογένεια της Αμερικής είμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Κρήτη μας, δίπλα στην Ελλάδα μας και θα συμπαραστεκόμαστε σε ότι συμβάλλει στην ΠΡΟΟΔΟ και την ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τόπου μας.
 
Για όλα αυτά Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ σας ζητούμε: Να ανακαλέσετε τις πράξεις της διακήρυξης για τον ορισμό χρηματοοικονομικού συμβούλου για τη «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά - Ηράκλειο» και να τις αντικαταστήσετε με νέες πράξεις διακήρυξης και δημοπράτησης που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη της Κρήτης. Μια Κρήτη ΙΣΟΡΡΟΠΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ είναι ΧΑΡΑ και ΤΙΜΗ όλων μας.
 
 
Πηγή: neakriti.gr