Επίθεση στο πρόσωπο του βλέπει ο δήμαρχος μετά την δημοσιογραφική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας στην Ιεράπετρα

6:23 π.μ. - Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021
06:04 π.μ. - Τετ, 28/23/2021
Image: Επίθεση στο πρόσωπο του βλέπει ο δήμαρχος μετά την δημοσιογραφική  κριτική για την διαχείριση της πανδημίας στην Ιεράπετρα

Αναρμόδιες οι επιτροπές του δήμου - Καμία απάντηση για τα συμφέροντα που εξυπηρετούμε

Η απάντηση του Δημάρχου: 

Οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου δε με επηρεάζουν χρέος μου να λέω την αλήθεια  

«Απαντώντας σε σχετική ανάρτηση Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, πρέπει να επισημάνω ότι εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος Ιεράπετρας, θεωρώ υποχρέωσή μου προς τους συνδημότες μου να λειτουργώ πάντα με απόλυτη διαφάνεια μη επιχειρώντας να κρύψω οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημοτική λειτουργία, όπως αποδεικνύεται άλλωστε πολλαπλώς από την καθημερινή ενημέρωση για το έργο που υλοποιούμε τόσο στην ιστοσελίδα του Δήμου, όσο και στον έντυπο, ραδιοφωνικό και ηλεκτρονικό τύπο της Κρήτης.

Σεβόμενος το δικαίωμα των πολιτών στην έγκυρη ενημέρωση αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Δήμο της Ιεράπετρας, θέλω να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, ώστε η Ιεράπετρα να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο προστασίας έναντι του κορωνοϊού. Και όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ο Δήμος μας μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κατορθώνει να ελέγχει την διασπορά του ιού και να μην έχει βρεθεί ούτε στο «κόκκινο» ούτε στο «βαθύ κόκκινο», η άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά του Δήμου σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες απέδωσε. 

Σε ότι αφορά τα πρωτόκολλα προστασίας, πρέπει να τονίσω ότι δεν έχουν αρμοδιότητα ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι Πρόεδροι των Επιτροπών, αλλά είναι ευθύνη της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να τηρούνται και πρέπει να συνεργαζόμαστε με το αρμόδιο Υπουργείο. Πάρα ταύτα, προσωπικά, ουκ ολίγες φορές ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όποτε έκρινα ότι χρειαζόταν, παίρνοντας αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των πολιτών. 

Ουδέποτε επιχείρησα να κρύψω οποιοδήποτε πρόβλημα «κάτω από το χαλί» και ούτε είχα κάποιο όφελος να το κάνω. Υπενθυμίζω ότι όποτε έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα οπουδήποτε στον Δήμο, είτε σε κάποια κοινότητα, είτε σε Δημοπρατήρια, είτε σε Συνεταιρισμούς εφαρμόζεται άμεσα η προβλεπόμενη νομοθεσία.

Ο κορωνοϊός είναι ένα πολύ σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα. Είναι πολύ απρεπές και εξαιρετικά επικίνδυνο να χρησιμοποιείται από κάποιους είτε για πολιτικό όφελος, είτε για προσωπική προβολή, είτε για αύξηση ακροαματικότητας. Επιθυμία και επιδίωξή μου είναι με αίσθημα ευθύνης και χωρίς κινδυνολογία, να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που επικρατεί στον Δήμο μας χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα ούτε στον τουρισμό, ούτε στους αγρότες μας, ούτε σε κανένα επαγγελματικό κλάδο. Οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ χωρίς να στοχοποιούμε επαγγελματίες με φόβο να περιθωριοποιηθούν και να πληγούν ανεπανόρθωτα τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Ειδικά για τον κλάδο των αγροτών, ήμουν και θα είμαι πάντα κοντά στους αγρότες της Ιεράπετρας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά τους. Προωθώ και στηρίζω τα αιτήματα τους όχι μόνο σε επίπεδο Υπηρεσιών και Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο Κυβέρνησης, έχοντας ενημερώσει για τα προβλήματα του κλάδου τόσο τον Κυβερνητικό Βουλευτή, όσο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Οικονομικών. Πρόσφατα, μάλιστα, συναντήθηκα με τον τέως Γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, κ. Γιώργο Στρατάκο, στον οποίο και ανέπτυξα τις θέσεις των Αγροτών της Ιεράπετρας.  

Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν παίζει παιχνίδια πολιτικών συμφερόντων. Αυτήν τη Δημοτική Αρχή οι αντιπαραθέσεις δεν την εκφράζουν. Αυτές μόνο κακό κάνουν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου. Σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις. Είμαι ένας Δήμαρχος ο οποίος έχω αποδείξει έμπρακτα, από το 2007, όταν ανέλαβα Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού, ότι συνεργάζομαι με όλες τις Κυβερνήσεις για το καλό του τόπου. Όπως συνεργάζομαι και με όλα τα ΜΜΕ της Ιεράπετρας, χωρίς να με αφορά αν είναι ή αν αυτοπροσδιορίζονται ανεξάρτητα και αμερόληπτα καθώς και οι δημοσιογράφοι όπως και εμείς κρινόμαστε από τον κόσμο. Στόχος μου είναι να οδηγώ πάντα την Ιεράπετρα σε «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με αποκλειστικό γνώμονα την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος. Πάνω από όλα, η παράταξη μου κι εγώ, έχουμε το συμφέρον των Δημοτών της Ιεράπετρας.

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας»

Το δημοσίευμα του Hxonews 

Δήμαρχος Ιεράπετρας: Η φαντασία στην εξουσία!

Την Παρασκευή 23 Απριλίου την εκπομπή καλημέρα Λασίθι απασχόλησε η καταγγελία ότι σε συνεταιρισμό της περιοχής υπήρχαν κρούσματα covid 19 σε εργαζόμενους και η διοίκηση του συνεταιρισμού προσπαθούσε να τα αποκρύψει. Η ερώτηση έγινε ευθέως στο πρόεδρο του συνεταιρισμού και προέδρου της Επιτροπής Αγροτικών υποθέσεων κ Ν Παπαδάκη για το θέμα, ο οποίος όχι μόνο δεν ήθελε να απαντήσει αλλά βιαζόταν να πάει να ποτίσει το χωράφι του .

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας κ Γ Σαραντώνης ο οποίος με αφορμή κρούσματα κορωνοϊού σε συνεταιρισμό στην Ιεράπετρα ανέφερε ότι όταν υπάρχει κρούσμα σε μια επιχείρηση, έναν συνεταιρισμό ή αλλού, πόσο μάλλον όταν τα κρούσματα είναι πέραν του ενός και επιβεβαιωμένα, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία τόσο της επιχείρησης και των εργαζομένων όσο και των ανθρώπων που συναναστρέφονται μαζί τους.

Μια λύση είναι να κληθεί ο ΕΟΔΥ να κάνει τεστ σε όλους τους, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά. Σε καμία περίπτωση, ένας εργαζόμενος που έχει συμπτώματα ή ανησυχεί ότι μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα δεν θα πρέπει να κάνει άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ πόσο μάλλον να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρεί τα μέτρα. Τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας υποσχέθηκε στους ακροατές του ΗΧΩ 99,8 ότι θα το θέσει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρακολουθώντας το Δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας από την ιστοσελίδα hxonews που μεταδιδόταν διαδικτυακά, άκουσα τον δήμαρχο να μιλάει για παραπληροφόρηση και συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το ρεπορτάζ μας χωρίς να τα κατονομάζει βέβαια .

Αλήθεια για ποια συμφέροντα μιλάει ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό το ρεπορτάζ? Τον προκαλώ λοιπόν να τα κατονομάσει εκτός και αν ισχύει το « εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ».

Περίμενα να ακούσω τι θα κάνει ο δήμος σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων covid 19 ποιο είναι το plan B ,πως μπορεί να βοηθήσει συνεταιρισμούς, και παραγωγούς για την αποφυγή διασποράς του ιού, πως μπορεί να βοηθήσει στην ιχνηλάτηση. πως μπορούν να συνεργαστούν οι τρεις επιτροπές του Δήμου (Επιτροπή Υγείας Επιτροπή Αγροτικών υποθέσεων ) μαζί με τις ομάδες παραγωγών και τους συνδικαλιστές προκειμένου να βοηθηθεί ο παραγωγικός κόσμος να βγει αλώβητος από την πανδημία. Καμία πρόταση δεν ακούστηκε κανένα πλάνο δεν κατατέθηκε πάρα μόνο κατηγορίες στο πρόσωπο μου για κάποια συμφέροντα που υπηρετώ και μάλιστα αυτά ακούστηκαν από τον πρώτο πολίτη της πόλης, τον Δήμαρχο .

Ακούστηκαν από ένα δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο που υπηρετεί όλους τους πολίτες του και σέβεται την αρχή της ελευθεροτυπίας.

Θα μπορούσε πάλι να σκεφτεί κανείς ότι μάλλον πρόκειται για αρνητές του ιού αφού αρέσκονται να τοποθετούν κάτω από το χαλί το πρόβλημα . Όπως έγινε και όταν υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υπαλλήλους του δήμου.

Αν πάλι σκεφτώ τον τραμπουκισμό που δέχτηκα από μέλος του ΔΣ του συνεταιρισμού και μέλος του ΔΣ του αγροτικού συλλόγου ( αξιέπαινη η προσπάθεια ένα χρόνο μετά την πανδημία του αγροτικού συλλόγου να επισκεφτεί Δημοπρατήρια και ομάδες παραγωγών και να διαπιστώσει ότι τηρούνται τα μέτρα του ΕΟΔΥ )!

Τότε ναι!!!! Κάτι κάνουμε σωστά στη πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή Καλημέρα Λασίθι !!

Καλή Ανάσταση !!

Τσαγκαράκη Μαρία