Επίθεση Fraport στη Ryanair – «Θέλει να μην πληρώνει στα αεροδρόμια»

10:43 π.μ. - Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
10:04 π.μ. - Σάβ, 21/43/2018
Image: Επίθεση Fraport στη Ryanair – «Θέλει να μην πληρώνει στα αεροδρόμια»

Για παιχνίδια και για πολιτική που δε στηρίζεται στη σχέση εμπιστοσύνη με τους πελάτες της κατηγόρησε τη Ryanair ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Ζινέλι

Για παιχνίδια και για πολιτική που δε στηρίζεται στη σχέση εμπιστοσύνη με τους πελάτες της κατηγόρησε τη Ryanair ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Ζινέλι, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις δημάρχων των Χανίων και του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη για την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η αποχώρηση της αεροπορικής εταιρείας από το αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης”.
 
Σε σύσκεψη χθες το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με τη συμμετοχή και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνη Ροκάκη, επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί κλίμα συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών και της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.
 
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 
«Αν δε διευκολύνουμε τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τότε πώς θα κρατήσουμε τον τουρισμό μας», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, εξηγώντας στα στελέχη της Fraport Greece τα οφέλη που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια στην τοπική οικονομία εξαιτίας της βάσης της Ryanair στα Χανιά και εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της απομάκρυνσής της.
 
«Ποια επιχείρηση καλείται να λογοδοτήσει για τις χρεώσεις της; Όλες οι αεροπορικές εταιρείες τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης. Εφαρμόζουμε αυστηρές ρυθμίσεις, όπως ορίζονται από το νόμο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική για κάθε αεροπορική εταιρεία, ούτε και για τη Ryanair», ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport κ. Ζινέλι, προσθέτοντας ότι δυνατότητα ελιγμών στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας δεν υπάρχει.
 
«Η Ryanair έχει την άποψη ότι δεν πρέπει να πληρώνει στα αεροδρόμια. Γνωρίζουμε τη στάση της. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να μείνουμε. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ζινέλι.
 
Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι του νομού που συμμετείχαν στη συνάντηση τόνισαν ότι η αναγγελία για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών την περίοδο του καλοκαιριού δεν αρκεί γιατί, όπως εξήγησαν, εξυπηρετεί μόνο ένα τμήμα της οικονομικής ζωής και όχι το σύνολο. Επιπλέον, σημείωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν, αλλά και έτοιμοι να αντιδράσουν αν διαπιστώσουν ότι η κύρια πύλη εισόδου της δυτικής Κρήτης λειτουργεί μονομερώς προς όφελος της εταιρείας.
 
 
neakriti.gr