Επίθεση μίσους από τη Χρυσή Αυγή: Τάγμα εφόδου κατά δεκάχρονων

10:54 π.μ. - Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Τετ, 18/54/2017
Image: Επίθεση μίσους από τη Χρυσή Αυγή: Τάγμα εφόδου κατά δεκάχρονων

Σε πρωτοφανείς τραμπουκισμούς εις βάρος εκπαιδευτικών και γονέων προχώρησε ομάδα χρυσαυγιτών σε δημοτικό σχολείο του Περάματος

Τραμπούκικη επίθεση με προπηλακισμούς και απειλές εναντίον δασκάλων και στελεχών της Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χθες -σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες- στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Λαγός μαζί με μέλη της Χ.Α. βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από τον χώρο του σχολείου και διαμαρτύρονταν για την επικείμενη ένταξη 20 και πλέον προσφυγόπουλων στη σχολική κοινότητα του δημοτικού σχολείου (φοίτηση από τις 14.00 έως τις 18.00). Το περιστατικό προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης για τη στάση των αστυνομικών που είχαν κληθεί από νωρίς στο σημείο.
Για τη 1.30 είχε προγραμματιστεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετείχαν η διευθύντρια του σχολείου, δάσκαλοι, εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη επιτροπής γονέων, καθώς ο σύλλογος γονέων είχε υποβάλει την παραίτησή του από το προηγούμενο βράδυ. Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής γονέων που μίλησαν στο «Εθνος», οι ίδιοι εμφανίστηκαν στο σχολείο ζητώντας να μην προχωρήσει η ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο. Η ένταση, σύμφωνα με τους γονείς, ξεκίνησε όταν έγινε γνωστό ότι θα επιτρεπόταν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη μόνο δύο μέλη της επιτροπής. Τα αίματα άναψαν, αρκετοί γονείς επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο και μέσα στην αναμπουμπούλα οι υποστηρικτές της Χ.Α. εισέβαλαν στο προαύλιο προπηλακίζοντας και απειλώντας τον κόσμο.