Επιτροπάκης: Η αισχροκέρδεια συνεχίζει παρά τη μείωση των τιμών από τις εταιρίες

10:30 π.μ. - Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022
10:12 π.μ. - Παρ, 02/30/2022
Image: Επιτροπάκης: Η αισχροκέρδεια συνεχίζει παρά τη μείωση των τιμών από τις εταιρίες

Πρατήρια και καταναλωτές έρμαια των εταιριών

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν οι τιμές στα καύσιμα στον νομό Λασιθίου. Έτσι ο Δεκέμβρης μπήκε με τιμές, κατά μέσο όρο, στα 1,15 ευρώ στο πετρέλαιο θέρμανσης, 1,96 στην Αμόλυβδη και 1,87 στο πετρέλαιο κίνησης. Αν συγκρίνει κανείς αυτές τις τιμές σε σχέση με τα 2,50 ευρώ στην Αμόλυβδη το καλοκαίρι σίγουρα η μείωση των ημερών που διανύουμε είναι σε ένα καλό επίπεδο για τον καταναλωτή, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λασιθίου κ. Επιτροπάκης.

Εκτιμώντας στη συνέχεια ότι οι πτωτικές τάσεις στις τιμές θα συνεχιστούν. Βέβαια , πρόσθεσε, οι τιμές στο βαρέλι πετρελαίου έχουν μειωθεί, όμως δεν υπάρχει και η αντίστοιχη μείωση των καυσίμων στη χώρα μας και το γιατί συμβαίνει αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να μας το απαντήσουν οι εταιρείες που έχουν βουλιάξει το 2022 από τα υπερκέρδη.

Σε ότι αφορά στο Πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή αυτές τις ημέρες είναι καλή ώστε να μπορέσει ένα νοικοκυριό να περάσει τον χειμώνα. Όσο για το επίδομα θέρμανσης το ζήτημα που προκύπτει κάθε φορά είναι ότι θα πρέπει πρώτα ο καταναλωτής να πληρώσει το πετρέλαιο που χρειάζεται και μετά να λάβει τα χρήματα της επιδότησης, για όσους πάντα είναι δικαιούχοι.

Ακούστε εδώ τον κ. Επιτροπάκη