Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Γλειφιτζούρι» τα ανταλλάγματα για τη Σούδα

3:13 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
03:10 μ.μ. - Τετ, 18/13/2017
Image: Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Γλειφιτζούρι» τα ανταλλάγματα για τη Σούδα

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Η Επιτροπή αντιτίθεται στις διαπραγματεύσεις για την επέκταση της βάσης στη Σούδα και την πενταετή ανανέωση της συμφωνίας, κάνοντας λόγο «για γλειφιτζούρι ανταλλαγμάτων από τα γεράκια του πενταγώνου».
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η επίσκεψη σκοπό έχει, το ακόμα περισσότερο ξεπούλημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας ενώ καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία, όπως τονίζεται, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ΗΠΑ.
 
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, ζητά:
 
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι εργασίες επέκτασης στη βάση της Σούδας και στις υπόλοιπες βάσεις.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο- ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα
  • Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις στρατιωτικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΕ

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταγγέλλει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον εκπρόσωπο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών Ντόναλντ Τραμπ.
 
Αυτή η επίσκεψη σκοπό έχει, το ακόμα περισσότερο ξεπούλημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, με τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση της «υπερβάσης» στη Σούδα, την ανά πενταετία ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των βάσεων, την μεταφορά της επιχειρησιακής δραστηριότητας αλλά και του εξοπλισμού, πολεμικού και τεχνολογικού, από τη βάση στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας, στον τόπο μας.
 
Διαπραγματεύσεις που διαφημίζουν συνέχεια τα γεράκια του πενταγώνου και οι ντόπιοι καλοθελητές τους προτάσσοντας το γλειφιτζούρι των ανταλλαγμάτων, της κοινής πορείας των δύο χωρών, των κοινών στόχων και όλων εκείνων των επιχειρημάτων, που μοναδικό σκοπό έχουν την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση του λαού μας.
 
Την ώρα που οξύνονται όλο και περισσότερο οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, για την εξυπηρέτηση των σκοπών του εγχώριου κεφαλαίου.
 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο υπόλοιπος λαός μας, ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, λόγω της υλοποίησης των προαπαιτούμενων των μνημονίων, τα κέρδη των καπιταλιστών θεριεύουν.
 
Η μόνη απάντηση που καταλαβαίνουν είναι η απάντηση που παίρνουν από ένα ρωμαλέο, ταξικά προσανατολισμένο λαϊκό κίνημα.
 
Πηγή: efsyn.gr  (φωτογραφία αρχείου: zarpanews.gr)