Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, «Detrop - Oenos»

2:19 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019
02:07 μ.μ. - Τετ, 03/19/2019
Image: Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, «Detrop - Oenos»

Για μία ακόμη χρονιά η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, «Detrop - Oenos» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Για μία ακόμη χρονιά η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, «Detrop - Oenos», που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 
Ο βασικός στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης  είναι η ανάδειξη και η προβολή  της Κρητικής γαστρονομίας, των Κρητικών ποιοτικών πιστοποιημένων  προϊόντων καθώς και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.
Η συμμετοχή στην έκθεση, συνδύασε τη φιλοξενία 18 παραγωγών και επιχειρήσεων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης στο περίπτερο της Περιφέρειας και παράλληλα την προβολή, όλων των πιστοποιημένων, τοπικών προϊόντων στους εμπορικούς επισκέπτες. 
Η έκθεση «Detrop – Oenos»  προσελκύει επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων & ποτών, τόσο από το εσωτερικό,  όσο και από το εξωτερικό. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 700 εκθέτες και 200 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες - hosted buyers από 25 χώρες. Εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, συμμετείχαν επενδύοντας στη προβολή των προϊόντων τους  και σε «ανοίγματα» σε νέες αγορές, μέσα από προγραμματισμένες εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της έκθεσης. Ο αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων, ξεπέρασε τις 1.500.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, τα Κρητικά προϊόντα εντυπωσίασαν κοινό και αγοραστές, που είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα γευτούν. 
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης. Σε δήλωση του τόνισε: «Συνεχίζουμε ως Περιφέρεια, να έχουμε δυναμικό παρόν σε κάθε σημαντική διοργάνωση, που είναι επωφελής για την προβολή και προώθηση των τοπικών, ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων μας. Προσπαθούμε με κάθε μέσο και τρόπο που διαθέτουμε, να στηρίζουμε τους παραγωγούς και επιχειρηματίες του τόπου μας και να προάγουμε την συνεργασία και την κοινή παρουσία στις αγορές, κάτω από μια κοινή ομπρέλα, το σήμα “Κρήτη”». 
Η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες  που ξεπέρασαν τους 20.000.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας,  Ελένη Δρακωνάκη και Μανόλης Λαμπράκης.