Επιχείρηση μεταφοράς ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο που πλέει ανοιχτά της Ιεράπετρας

8:39 μ.μ. - Κυριακή, 12 Απριλίου 2020
08:04 μ.μ. - Κυρ, 12/39/2020
Image: Επιχείρηση μεταφοράς  ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο που πλέει  ανοιχτά  της Ιεράπετρας

Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με μικρό σκάφος του κρουαζιερόπλοιου θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Ιεράπετρας και από εκεί στο Νοσοκομείο.

Ένα κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες νότια της Ιεράπετρας . Στο κρουαζιερόπλοιο δεν διαμένουν επιβάτες παρά μόνο το πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πλοίο έχει ζητηθεί άδεια από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας προκειμένου να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε μέλος του πληρώματος που φέρεται να έχει σκωληκοειδίτιδα. Πρόκειται για έναν 22χρονο Ινδονήσιο. Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του Λιμενάρχη κ. Γιάννη Παπαδάκη και  του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμ. Καλλιονάκη προκειμένου να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα καθώς βρισκόμαστε και εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.  Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με μικρό σκάφος του κρουαζιερόπλοιου θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Ιεράπετρας και από εκεί σε Νοσοκομείο  το πιο πιθανό σε αυτό του Αγίου Νικολάου.  

hxonews

 Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο  Mein Schiff  χωρητικότητας έως και 2.700 επιβατών και 1.000 μελών πληρώματος, μήκους 293 μέτρων, το οποίο ξεκίνησε από το Dubai με προορισμό τον Πειραιά, και τις τελευταίες μέρες  ήταν ορατό από την Ιεράπετρα  . Το πλοίο  είναι  χωρίς  επιβάτες  .

Φώτο Γιώργος Φραγκάκης