Έρευνα για τις Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στη Κρήτη

2:36 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Δευ, 14/36/2021
Image: Έρευνα για τις Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στη Κρήτη

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου «Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στη Κρήτη» (ΟΕΠ) συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης.

Η κρίση που προκάλεσε η παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 έχει εμφανείς επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας μας. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου, η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ με αυτό το ερευνητικό έργο, θα διερευνήσουν σχετικά προβλήματα και θα προτείνουν πεδία που χρήζουν παρεμβάσεων από εθνικές ή περιφερειακές πολιτικές. Αντικείμενο αποτελεί η καταγραφή και απεικόνιση των οικονομικών δυσκολιών που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης με την υποχρεωτική εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19, η διεπιστημονική ανάλυσή τους, η εξαγωγή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων για τη διατύπωση των προτάσεων.

Το ερευνητικό έργο θα υλοποιήσει το Ερευνητικό Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητή Χρήστο Φλώρο.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 20.460,00 €.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο αντιπρύτανης ΕΛΜΕΠΑ Χρήστος Φλώρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος-επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού έργου Γιώργος Ματαλλιωτάκης, η προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού Χρύσα Δασκαλάκη, η προϊσταμένη της διεύθυνσης περιφερειακής οικονομίας και εξωστρέφειας (ΔΑΠΟΕ) Φωτεινή Κατίκα και το στέλεχος της ΔΑΠΟΕ Χρήστος Μπίλιος. Το έργο συνδέεται με τη νέα δομή του Παρατηρητήριου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της ΔΑΠΟΕ.