Εργαζόμενοι υπό αναστολή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας πληρώνονται υπερωρίες;

11:53 π.μ. - Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Δευ, 21/53/2022
Image: Εργαζόμενοι υπό αναστολή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας πληρώνονται υπερωρίες;

Δείτε την απόφαση του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου στη διαύγεια

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από τότε που απομακρύνθηκε από το καθήκοντά ο πρώην Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμ Καλλιονάκης που για πολλούς ήταν η αιτία, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του όπως υποστήριζαν, που το Νοσοκομείο υπολειτουργούσε. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία που διεκδικεί την στελέχωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Πρόσφατα μάλιστα έγινε επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Ιεράπετρα στο Υπουργείο Υγείας η οποία ωστόσο δεν συνάντησε τον ίδιο τον Υπουργό κ. Θ. Πλεύρη, αρκέστηκε στην αναπληρώτρια Υπουργό κα. Μίνα Γκάγκα η οποία δεν έδωσε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα.

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα στο Νοσοκομείο παραμένουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το κακό κλίμα μεταξύ εργαζομένων καλά κρατεί. Φαίνεται μάλιστα να υπάρχουν δυο στρατόπεδα , εκείνων που «στήριζαν» Καλλιονάκη και εκείνων που τον θεωρούσαν «πηγή – αιτία , του κακού».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αξονικός Τομογράφος παραμένει ανενεργός και η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας φαίνεται πως κινδυνεύει με κλείσιμο. Ένα κακό κλίμα φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των γιατρών στην Γυναικολογική κλινική.

Είναι δε απορίας άξιο , εάν βέβαια ισχύει, ότι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, περιλαμβάνονται στο προσωπικό που θα πληρωθεί για υπερωρίες.

Ας μας πει κάποιος. Πρόκειται για λάθος, έγινε εκ παραδρομής ή είναι συνήθης τακτική; Πώς βρέθηκαν εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή, να παίρνουν υπερωρίες και μάλιστα με απόφαση του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Νομού Λασιθίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ):