Εργοτάξιο η Ιεράπετρα εν μέσω τουριστικής περιόδου - Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

11:08 π.μ. - Τρίτη, 16 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τρί, 16/08/2023
Image: Εργοτάξιο η Ιεράπετρα εν μέσω τουριστικής περιόδου - Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

Αντιλαμβανόμαστε την όχληση – Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου

Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για την αγροτική έκθεση AgroΕxpo 2023 που θα διεξαχθεί 26-28 Μαΐου στην Ιεράπετρα στον χώρο της ΑΓΡΕΞ, λίγο έξω από την πόλη, προς Μύρτος.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει ήδη ξεκινήσει το στήσιμο των περιπτέρων των εκθετών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργο Ασπραδάκη. Πρόσθεσε ότι ύστερα από ενέργειες του δημάρχου έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την μελέτη ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου. Μάλιστα έχει γίνει αποδοχή της χρηματοδότησης από το δημοτικό συμβούλιο. Η μελέτη θα γίνει μέσω της «Βιώσιμης Πόλης» . Υπάρχει ωστόσο ένα πλάνο στην υπηρεσία για το πως επιθυμούν να διαμορφωθεί ο χώρος, που εκτός από το εκθεσιακό κτίριο θα είναι και χώρος αναψυχής και ανάπτυξης δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες.

Η μελέτη όταν ολοκληρωθεί θα τεθεί σε διαβούλευση. Επιπλέον ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, ανέφερε.

Ο κ. Ασπραδάκης απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήματα αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη με έργα που είναι σε εξέλιξη και άλλα που δεν έχουν ολοκληρωθεί με συνέπεια καλώδια να είναι εκτεθειμένα, παρτέρια να παραμένουν αφύτευτα εδώ και καιρό κ.α. Ενώ οχλήσεις υπάρχουν και από την κατασκευή του ύφαλου κυματοθραύστη με το στρώσιμο της άμμου στην παραλία εν μέσω τουριστικής περιόδου, αλλά και προβληματισμός για την δυσοσμία που παρατηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με έντονη την ανησυχία, εάν λύματα καταλήγουν στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας.

Όπως είπε ο κ. αντιδήμαρχος, η Ιεράπετρα είναι μια πόλη όπου εξελίσσονται έργα εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει όχληση. Το αντιλαμβανόμαστε αυτό και ζητάμε την κατανόηση του κόσμου. Είμαστε μια δημοτική αρχή που υλοποιεί έργα. Δεν κάνουμε απλά διαχείριση.

Όσον αφορά το αντιδιαβρωτικό έργο στην παραλία όταν αυτό ολοκληρωθεί με την αναπλήρωση της παραλίας τότε θα δούμε την λειτουργικότητά του. Η παραλία που θα δημιουργηθεί θα έχει 25 μέτρα πλάτος και μήκος πάνω 300 μέτρα. Σίγουρα τον χειμώνα που μας πέρασε οι καταστηματάρχες δεν είχαν τα προβλήματα του παρελθόντος από τον έντονο κυματισμό. Η Ιεράπετρα θα αποκτήσει άλλη μια κεντρική παραλία στον κεντρικό ιστό της πόλης που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία, τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Ακούστε εδώ τον κ. Ασπραδάκη