Ερντογάν: Οι Έλληνες να μην ξεχνούν ότι ίσως χρειαστούν και οι ίδιοι να τους δείξουν έλεος

2:56 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
02:03 μ.μ. - Τετ, 04/56/2020
Image: Ερντογάν: Οι Έλληνες να μην ξεχνούν ότι ίσως χρειαστούν και οι ίδιοι να τους δείξουν έλεος

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν τη μεταναστευτική κρίση πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία".

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι "το κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Αναφορά έκανε και στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι "οι Έλληνες γείτονές μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εμποδίσουν τους μετανάστες, όπως πνίγοντάς τους στη θάλασσα ή πυροβολώντας τους μέχρι θανάτου, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια μέρα ίσως χρειαστούν και οι ίδιοι έλεος και συμπόνοια".

Κάνοντας "μάθημα" περί ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα να δεχτούν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τους, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο περί Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μάλιστα, προειδοποίησε, όπως μεταδίδει η Daily Sabah και το TRT, ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο σύνταγμα στη Συρία.

enikos.gr με πληροφορίες από Daily Sabah

Πηγή φωτό: Daily Sabah