Ερώτηση Πλακιωτάκη για το κατάστημα της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα

5:54 μ.μ. - Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016
05:12 μ.μ. - Τετ, 14/54/2016
Image: Ερώτηση Πλακιωτάκη για το κατάστημα της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα

Ερώτηση του τέως Προέδρου της ΝΔ, Βουλευτή Λασιθίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ για την αναστολής λειτουργίας του καταστήματος της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα

Ερώτηση του τέως Προέδρου της ΝΔ, Βουλευτή Λασιθίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με θέμα : “Απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα ” :
 
Κύριε Υπουργέ,
Η πρόθεση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης της ΔΕΗ, να αναστείλει την λειτουργία του καταστήματος της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα, οδηγεί και υποβάλλει με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες της Ιεράπετρας και των όμορων περιοχών σε μια άνευ προηγουμένου φυσική αλλά και οικονομική ταλαιπωρία, αφού για την διεκπεραίωση διακανονισμών αλλά και άλλων υποθέσεων τους θα υποχρεωθούν να μεταβαίνουν στον Άγιο Νικόλαο.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ επικαλείται, ότι η επιχείρηση προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών επιλογών για την εμπορική εξυπηρέτηση και την πληρωμή των λογαριασμών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματα της, ενώ τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται και εμμένουν στο γεγονός ότι δεν θα κλείσει το κατάστημα της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα.
Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.
Εξάλλου, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πόλη της Ιεράπετρας αριθμεί 26.000 κατοίκους εκ των οποίων 24.500 είναι καταναλωτές της ΔΕΗ.
 
Κύριε Υπουργέ,
Η απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα, αντί να επιλύει προβλήματα και να συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΗ , κινείται σε λάθος κατεύθυνση και θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα λειτουργικά προβλήματα.
Επιπρόσθετα στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια τόσο από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από το σύνολο των πολιτών της περιοχής.
Τέλος η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της ΔΕΗ  σημαίνει οικονομική αιμορραγία, ταλαιπωρία , απαξίωση και χαμένες εργατοώρες για τους πολίτες της περιοχής και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα της ΔΕΗ είναι ιδιόκτητο, επομένως δεν επιβαρύνεται η επιχείρηση με το κόστος του ενοικίου.
Ερωτάται ο Υπουργός;
Προτίθεται το υπουργείο να προβεί σε ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του καταστήματος της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα;