Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

2:11 μ.μ. - Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
02:06 μ.μ. - Σάβ, 02/11/2018
Image: Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη προς τον Υπουργό Υγείας

 
Επίκαιρη ερώτηση  προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σχετικά με τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Στην ερώτησή του αναφέρει αναλυτικά:
 
"Η έλλειψη προσωπικού είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολαου (ΓΝΑΝ) πρόβλημα που οξύνθηκε με την πολιτική των μνημονίων που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των νέων προσλήψεων.
Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου έχει μειωθεί κατά το 1/3. Ακόμα και όσοι νέοι γιατροί έχουν προσληφθεί, δεν είναι με βάση τις αναγκαίες ειδικότητες, όπως ζητήθηκαν από το επιστημονικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε σημαντικές ειδικότητες, ενώ παρουσιάζονται αντίστοιχες ελλείψεις νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού, προσωπικού ασφαλείας και άλλου προσωπικού.
Η κάλυψη των κενών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ατομικές όπως καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, δε λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα, προοπτικά το επιδεινώνουν, λόγω αύξησης αναγκών του νοσοκομείου.
Η κατάσταση στο ΓΝΑΝ επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο, παίρνοντας υπόψη α) την κτιριακή υποδομή, η οποία είναι τραγική β)τις ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο, ειδική συσκευή για τις διαλύσεις κυταρροστατικών στις χημειοθεραπείες κ.α.) γ) ακαταλληλότητα του χώρου αναμονής στα ΤΕΠ δ) το οδοντοιατρείο κλειστό από 1/1/2017 ε) καθυστερήσεις στην εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας και κλιματισμού σε τμήμα του Νοσοοκομείου καθώς και στη λειτουργία του συστήματος πυρανιχνευτών και πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.
 
Ερωτάται ο κ.Υπουργός, τί μέτρα θα λάβει, ώστε:
 
- Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κα προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο ΓΝΑΝ, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της περιοχής και του νομού Λασιθίου.
- Να υπάρξει έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών, την αποκατάσταση των κτιριακών βλαβών και του μηχανολογικού εξοπλισμού και για την αγορά του απαραίτητου νέου ιατροτεχνολογικού - βιοιατρικού εξοπλισμού.
 
ο Βουλευτής
Μανώλης Συντυχάκης