Έρχονται τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Ιεράπετρας

11:36 π.μ. - Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Παρ, 12/36/2024
Image: Έρχονται τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Ιεράπετρας

Την είδηση μας έδωσε ο Εμμ. Τζώρτζης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μιλώντας στον Ηχώ 99,8, ενώ αναμένονται λεπτομέρειες για τα σημεία στάσης και φόρτωσης των ποδηλάτων

Ο κ. Εμμ. Τζώρτζης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ηχώ 99,8 μας ενημέρωσε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα εγκατασταθούν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα στην πόλη μας.

Θα υπάρχουν έξι με οκτώ σημεία στάσης και φόρτισης των ποδηλάτων μέσα στην πόλη μας από όπου θα μπορούν οι πολίτες να παίρνουν ένα ποδήλατο και με τη βοήθεια μιας εφαρμογής να το χρησιμοποιούν για όσο χρόνο θέλουν επιστρέφοντάς το στο σημείο- σταθμό που είναι πιο κοντά στον προορισμό τους. Δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο ποσό χρέωσης αλλά κάποιου είδους χρονοχρέωση ή χρέωση ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Αν και δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα ποδηλατοδρόμου στην πόλη μας, υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι στους οποίους οι ποδηλάτες θα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια. Θα υπάρξουν ποδήλατα και από κάποια ιδιωτική εταιρία, ωστόσο η επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για τα σημεία τοποθέτησης όλων των ποδηλάτων.