Έρχονται χιονοκαταιγίδες και τσουχτερό κρύο – Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης

10:38 π.μ. - Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023
10:02 π.μ. - Παρ, 03/38/2023
Image: Έρχονται χιονοκαταιγίδες και τσουχτερό κρύο – Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη και θα επηρεαστεί και η Αττική

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα καθώς και το τσουχτερό κρύο.

Οι μετεωρολόγοι, όπως ό Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνουν λόγο για μία επικίνδυνη κακοκαιρία με πολλά χιόνια, καταιγίδες και παγετό.

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη και θα επηρεαστεί και η Αττική.

Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).

Μάλιστα, ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου – χιονιού. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βοριοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

cretalive.gr