Εθελοντές συνεχίζουν τον καθαρισμό στο δασάκι Κουτσουρά

10:49 π.μ. - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Τρί, 08/49/2016
Image: Εθελοντές συνεχίζουν τον καθαρισμό στο δασάκι Κουτσουρά

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου ξεκίνησε και το 2ο εθελοντικό πρόγραμμα με 15 φοιτητές από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ασίας για τον καθαρισμό και την πυροπροστασία στον κυρίως χώρο στο δασάκι του Κουτσουρά

Το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Ιεράπετρας «Περιβάλλον» σε συνεργασία με τη M.K.O. «Citizen In Action», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσουρά-  Σταυροχωρίου σε συντονιστικό ρόλο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού και το Σύλλογο φίλων του Απηγανιά συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά την προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας του μοναδικού αυτού χώρου.
 
Στη δράση αυτή συμμετέχουν ενεργά τα Τοπικά  Συμβούλια Σταυροχωρίου και Ορεινού καθώς και εθελοντές της περιοχής.
 
Αξίζει να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε αυτούς που συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτής της μεγάλης δράσης:
 
Το Λιμενάρχη κ. Ιωάννη Παπαδάκη καθώς και τον κ. Αθανάσιο Χηνόπουλο του Πρακτορείου «Χρυσή Ημερήσιες Κρουαζιέρες» για τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών και των συνοδών τους την Κυριακή 7 Αυγούστου στη Χρυσή.
 
Τον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Κυριακάκη για τη διάθεση τριών μηχανημάτων στο δασάκι για το θρυμματισμό των κλαδιών και ξύλων για οκτώ ημέρες.
 
Το ξενοδοχείο «Sentido Mikri Poli» για τη δωρεάν συμμετοχή των φοιτητών και των συνοδών τους  και παρακολούθηση φολκλορικού προγράμματος την Τρίτη 9 Αυγούστου.
 
Τον Αγροτικό Σύλλογο Σταυροχωρίου και τον Πρόεδρό του Μανώλη Βρυγιωνάκη για τη ζεστή φιλοξενία ολόκληρου του γκρουπ στο κέντρο «Καλλιθέα» στον Κουτσουρά την Κυριακή το βράδυ.
 
Τον Κωνσταντίνο Ζαμπετάκη για διάθεση αρκετών φρούτων και λαχανικών.
 
Τους ιδιώτες πρατηριούχους καυσίμων Σταύρο Καναβάκη, Καλλιόπη Γκικάκη στο Μακρύ Γιαλό και Μανώλη Παπαδάκη στον Κουτσουρά.
 
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τους απλούς ντόπιους εθελοντές για τη συμμετοχή τους.
 
Ο Συντονιστής
 
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά-  Σταυροχωρίου
 
Μπάμπης Κανάκης