Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής στην Κρήτη

11:07 π.μ. - Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Δευ, 04/07/2023
Image: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής στην Κρήτη

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται και στην Κρήτη σήμερα και αύριο

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις σε διάφορα σημεία του νησιού.

hxonews

Μάλιστα, στον χάρτη που ακολουθεί, δίδεται το προβλεπόμενο ύψος  βροχής μέχρι το βράδυ της Τρίτης 05/12 (36 ώρες συνολικά), με τα συνολικά ύψη βροχής να ξεπερνούν τοπικά τα 50-70 χιλιοστά.

Κακοκαιρία εξπρές

Αλλαγή θα υπάρξει στο σκηνικό του καιρού με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές, που θα έχει διάρκεια μέχρι και το απόγευμα και στη συνέχεια ξανά από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων στα βόρεια και τα κεντρικά, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ:

Α. Για σήμερα Δευτέρα (04-12-2023) πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα έως και τις απογευματινές ώρες με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης) και μέχρι αργά το απόγευμα κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Β. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

cretapost.gr