Ετοιμάζουν μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης

4:07 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
04:01 μ.μ. - Παρ, 19/07/2018
Image: Ετοιμάζουν μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης

Μεταξύ 22 και 28 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις

 
 
Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στην Κρήτη, συντονισμένοι με την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων. Οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την περίοδο μεταξύ 22 και 28 Ιανουαρίου και για το λόγο αυτό εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων του νησιού συναντήθηκαν χθες (18/1) στο Ρέθυμνο ώστε να συντονιστούν.
 
Απέναντι τους, είπαν, έχουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης που οδηγεί σε αφανισμό τον αγροτικό κόσμο, σημειώνοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα του χώρου.
 
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων έχουν ήδη αποφασίσει στις 26 Ιανουαρίου συλλαλητήριο στη Δημοτική Αγορά, όπως τόνισε ο κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων
«Τα αρνιά και το γάλα τα παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν θέλουμε να μας μποϊκοτάρουν με εισαγόμενα προϊόντα, όπως κάνουν, και εμείς είμαστε μπροστά στην οικονομική καταστροφή», περιέγραψε μεταξύ άλλων την κατάσταση ο κ. Σταυριανουδάκης, ενώ ο κ. Κώστας Σαββάκης από τον αγροτικό σύλλογο Πλατάνου τόνισε: «Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά: ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και στα μέσα παραγωγής, ο ΕΛΓΑ δεν δίνει αποζημιώσεις, αγροτικά και αρδευτικά δίκτυα δεν υπάρχουν».
 
Εκπροσωπώντας τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων ο κ. Μανώλης Καρκαβάτσος, τόνισε πως σημασία σήμερα έχει το κίνημα και αρνήθηκε πως οι κινητοποιήσεις υποκινούνται από κάποιον πολιτικό φορέα: «Είμαστε συντονισμένοι πανελλαδικά γιατί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. φέρνει απέναντι τα λαϊκά και τα αγροτικά νοικοκυριά.
 
Δρομολογεί εξελίξεις ξεκληρίσματος και είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναβγούμε στους δρόμους, γιατί αν δεν βγούμε στους δρόμους νέα βάρβαρα μέτρα έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να φρενάρουμε αυτές τις εξελίξεις, γιατί το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι κερδίσαμε κάποιες μάχες, όπως το κουτσουρεμένο αφορολόγητο που σιγά σιγά το παίρνει πίσω, όπως ο φόρος επιτηδεύματος, όπως η διάρκεια της ασφαλιστικής εισφοράς».
 
Πηγή: Κρητικη Επιθεώρηση