Έτοιμη η μελέτη για την ανακαίνιση του λιμεναρχείου Ιεράπετρας

2:37 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Πέμ, 10/37/2021
Image: Έτοιμη η μελέτη για την ανακαίνιση του λιμεναρχείου Ιεράπετρας

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Λιμενάρχη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, και του Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. Λιμενάρχη, κ. Ιωάννη Παπαδάκη, του Υπολιμενάρχη, κ. Ιωάννη Χρυσοφάκη και του Υποπλοίαρχου, κ. Γεώργιου Πατεράκη, στο Δημαρχείο, όπου τους παρουσιάστηκε η μελέτη για τις εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου του Λιμεναρχείου (οικοδομικές, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ηλεκτρομηχανολογικές, ράμπα ΑΜΕΑ κ.α.) από την Αρχιτέκτονα-Μηχανικό, Ειδική Συνεργάτη του Δημάρχου, κα Νίκη Σαμπροβαλάκη.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής:
«Το Λιμεναρχείο, είναι ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο για την πόλη της Ιεράπετρας, το οποίο όμως λόγω της παλαιότητας του, καθώς χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, είχε ανάγκη από συγκεκριμένες εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητάς του.
Μετά και την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, στην Ιεράπετρα και στο Λιμεναρχείο και την υλοποίηση της δέσμευσης του για τη χρηματοδότηση της επισκευής και της συντήρησης του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, οι Υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε σύντομα να παραδοθεί προς χρήση ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο.
Συνεχίζουμε και στηρίζουμε όλες τις Υπηρεσίες που εδρεύουν στον Δήμο της Ιεράπετρας, ώστε μέσα από την από κοινού συνεργασία να υπάρχει η βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου».