Έτοιμη η πρόταση του Δήμου για το νέο κτίριο Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Καβούσι

9:31 π.μ. - Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021
09:02 π.μ. - Τετ, 17/31/2021
Image: Έτοιμη η πρόταση του Δήμου για το νέο κτίριο Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Καβούσι

Υποβλήθηκε η πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμος Ιεράπετρας, μέσα από τη συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» στο οποίο είναι μέλος, κατέθεσε την πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του νέου Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στο Καβούσι του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης έπειτα από την τηλεδιάσκεψη με τη «Βιώσιμη Πόλη» όπου επιβεβαιώθηκε η κατάθεση της πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών: «Χάρη στη συστηματική δουλειά, την επιμονή και την αφοσίωση στους στόχους μας, υποβάλαμε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μια ολοκληρωμένη πρόταση για το έργο ανέγερσης του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στο Καβούσι.

Είναι η πρώτη από μία σειρά προτάσεων που δρομολογούμε για το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» στοχεύοντας να απορροφήσουμε την κάθε δυνατή χρηματοδότηση για μεγάλα έργα στον Δήμο Ιεράπετρας.

Μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που επιβραδύνονται όλες οι διαδικασίες, ανατρέπονται οι προτεραιότητες και επικρατούν γενικότερες καθυστερήσεις η Δημοτική Αρχή έκανε πράξη την υπόσχεσή της και παρά τις υπέρογκες γραφειοκρατικές απαιτήσεις και τις προθεσμίες εμείς καταφέραμε να είμαστε από τους πρώτους δήμους που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες.

Η υποβολή αυτής της πρότασης αποτελεί και το πρώτο δείγμα της επιτυχούς συνεργασίας του Δήμου Ιεράπετρας με τη «Βιώσιμη Πόλη». Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων, κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Ιωάννη Γεώργιζα, για την τόσο γόνιμη σύμπραξη και για τη συνεισφορά τους μέχρι και την τελική κατάθεση της πρότασης».