Έτοιμοι να φορολογήσουν τα χάρτινα ποτήρια καφέ οι Βρετανοί

8:58 π.μ. - Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018
08:08 π.μ. - Τετ, 01/58/2018
Image: Έτοιμοι να φορολογήσουν τα χάρτινα ποτήρια καφέ οι Βρετανοί

Λόγω της μειωμένης ανακύκλωσής τους

 
Την ώρα που στην Ελλάδα είναι έντονη η αντιπαράθεση για το τέλος που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς αγαθών, στη Βρετανία είναι έτοιμοι να βάλουν φόρο στα χάρτινα ποτήρια καφέ μιας χρήσης. 
 
Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι για τη μείωση των ποτηριών που καταλήγουν στα σκουπίδια, τα οποία υπολογίζονται σε 2.500.000.000 τεμάχια το χρόνο, είναι η επιβολή τέλους χρήσης ύψους 0,25 στερλινών, δηλαδή περίπου 28 λεπτών του ευρώ. 
 
Σύμφωνα με τους βρετανούς βουλευτές, μόλις το ένα στα 400 χάρτινα ποτήρια καταλήγει στην ανακύκλωση, με το ποσοστό αυτό να καθιστά «βέβαιη» την απαγόρευση της χρήσης των συγκεκριμένων ποτηριών στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές ελπίζουν ότι με την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους των 25 πενών οι καταναλωτές θα αυξήσουν τη χρήση γυάλινων ποτηριών που θα φέρνουν οι ίδιοι στα καταστήματα καφέ.
 
Η συγκεκριμένη κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να εφαρμόζεται στα καφέ της Μεγάλης Βρετανίας, με τις εταιρείες να παρέχουν έκπτωση σε όσους πίνουν τον καφέ στο δικό τους ποτήρι.
 
 
Πηγή: in.gr