Έτσι ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας στο Λασίθι

9:37 π.μ. - Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016
09:04 π.μ. - Δευ, 11/37/2016
Image: Έτσι ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας στο Λασίθι

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Τετάρτης στο ν. Λασιθίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιοποίησαν οι νεοεκλεγέντες αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου Αλεξάκης Αλέξανδρος και Πασπαράκης Γιάννης 

Στη σχετική ανακοίνωση των δύο αιρετών αναφέρεται:
 
"Στις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια, σε τοπικό επίπεδο, δόθηκε ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής, ελπίδας και φυσικά ένα μεγάλο μήνυμα ευθύνης! 
 
Με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας δύναμη η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναδείχθηκε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλη την Κρήτη, εκλέγοντας αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου (Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης), ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου (Στέλιος Ορφανουδάκης), ΠΥΣΠΕ Λασιθίου (Αλέξανδρος Αλεξάκης) και (Γιάννης Πασπαράκης)  και στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης (Δημήτρης Δερμιτζάκης).
 
«Η Εκλογική διαδικασία στο Λασίθι»
 
Ιδιαίτερα ηχηρό ήταν το μήνυμα σε επίπεδο Λασιθίου όπου η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ελεύθερα Ψηφοδέλτια αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο ΠΥΣΠΕ το ΑΠΥΣΠΕ και το ΚΥΣΠΕ .Στο ΠΥΣΠΕ συγκέντρωσε ποσοστό 88,12 % με  πολύ μεγάλη  συμμετοχή των συναδέλφων αναδεικνύοντας δύο αιρετούς τακτικούς,  τον Αλεξάκη Αλέξανδρο και Πασπαράκη Γιάννη και δύο αναπληρωματικούς την Πρατσίνη Μαρία και τον  Τσιάμο Στέφανο.
 
Το μήνυμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο. Οι εκπρόσωποι των συναδέλφων θα πρέπει να απαγκιστρωθούν από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και τις παθογένειες του παλαιοκομματικού συνδικαλισμού. Η ευθύνη της εκπροσώπησης των συναδέλφων είναι ευθύνη την οποία καλούμαστε να υπηρετήσουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες που έχουμε ως Κίνηση και ως πρόσωπα. Στην πιο δύσκολη εποχή για τον κλάδο καλούμαστε να δώσουμε  αγώνα στα υπηρεσιακά συμβούλια για αξιοκρατία, ισονομία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, αρχές που μπορούν να οδηγήσουν τον κλάδο σε Ενότητα και Σύμπνοια. Η θέση του αιρετού στο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι ξεκάθαρη. Δεν συνδιοικεί. Ελέγχει την διοίκηση και όταν αυθαιρετεί βάζει κόκκινες γραμμές και καταγγέλλει. Στόχος μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ του κλάδου μας... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
 
Οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε είναι πολλές. Σε μια δύσκολη εποχή, δεν παραμείναμε σε όσα ξέραμε και σε όσα μας είχαν φέρει μέχρι εδώ. Προχωρήσαμε, συγκρουστήκαμε, διεκδικήσαμε, πετύχαμε. Από σήμερα συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα, δεν χαμηλώνουμε τον πήχη.  Ξεκινάμε για  να αλλάξουμε το χώρο της διεκδίκησης, συνεχίζουμε για να ενώσουμε τον κλάδο, συνεχίζουμε να προχωρήσουμε μπροστά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες  προς τους συναγωνιστές  μας  στην Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας στο Λασίθι που όλοι ομαδικά δώσαμε έναν αγώνα  τίμιο και καθαρό .
 
Το «ευχαριστώ» πραγματικά είναι λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για την στήριξή σας, για τη μεγάλη δύναμη που μας δώσατε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, για ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ...