Ευ.Καπετανάκης: Καμία επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

9:38 π.μ. - Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
09:02 π.μ. - Παρ, 24/38/2017
Image: Ευ.Καπετανάκης: Καμία επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

Εάν μας δώσει το Υπουργείο τα μέσα και το προσωπικό με χαρά θα λειτουργήσουμε το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα

Δεν είναι στο χέρι μας η ένταξη του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα , είναι στα χέρια του Υπουργείου δηλώνει στον ΗΧΩ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελος Καπετανάκης. Προσθέτει ότι,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είδε με ενδιαφέρον το θέμα όμως  εμείς περιμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας να αποφασίσει. Υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο όχι όμως με τον ίδιο τον Υπουργό. Οι ελλείψεις στο ΤΕΙ Κρήτης είναι ήδη μεγάλες  και αυτό αφορά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες. Το ΤΕΙ  δεν θα φέρει αντίρρηση σε απόφαση του Υπουργείου να επαναλειτουργήσει το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης . Θα πρέπει όμως το Υπουργείο να ενδιαφερθεί και για τις ανάγκες του τμήματος,  οικονομικές εκπαιδευτικό προσωπικό,  τόνισε ο κ. Καπετανάκης. 
Εξέφρασε τον προβληματισμό του ωστόσο για διάφορα θέματα όπως πχ ότι για να  γίνει μια αφαίρεση ενός τμήματος που έχει ενσωματωθεί σε ένα άλλο όπως το Τμήμα της Ιεράπετρας που ενσωματώθηκε στο Τμήμα Διοίκησης στον Άγιο Νικόλαο  κάτι ανάλογο  θα πρέπει να γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα και σίγουρα αυτό  θα προβληματίσει το Υπουργείο. 
 
Ερωτηθείς ο κ. Καπετανάκης για την σχολή Τεχνολογίας και Τροφίμων η ίδρυση του οποίου έχει εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα,   είπε ότι και πάλι το υπουργείο είναι εκείνο που θα πρέπει να δώσει τα μέσα και το προσωπικό για να λειτουργήσει το Τμήμα.